Kaip paaiškino Sigitas Paulauskas, Vakarų medienos grupės valdybos pirmininkas, "vietoje mistinio celiuliozės fabriko projektuojama ir kitais metais bus pradėta statyti vidutinio tankio medžio plaušų gamykla. Kitos tokios Lietuvoje nėra. Pasiūlėme šiuolaikinį projektą, integruotą į Lietuvoje veikiančią statybos ir baldų pramonę. Kursim tai, kas realiai didina pridėtinę vertę".

Pasak S. Paulausko, "vieną kartą turime apsispręsti, ar mes esame paukščių, gandrų augintojai ir šaukštų drožėjai, ar pramonės šalis". Anot jo, šios gamyklos produkcija bus skirta statybų ir baldų pramonei.

Kęstučio Linkaus, UAB "Baltijos baldų grupė" (BBG) generalinio direktoriaus, tvirtinimu, Lietuvoje turi būti gamykla, perdirbanti popiermedį, kad šis neiškeliautų iš Lietuvos, kaip yra šiuo metu.

Pasak Algio Gaižučio, Lietuvos miško savininkų asociacijos vadovo, Lietuvos miškų ūkyje gan dideli nepanaudotos medienos ištekliai - iškertama tik 58 proc. bendro metinio medienos prieaugio ūkiniuose miškuose, o metinė visų rūšių apvaliosios medienos pasiūla Lietuvos ūkiui ir eksportui sudaro mažiau kaip 50 proc. metinio medienos prieaugio - apie 6,2-6,4 mln. kubinių metrų per metus, rašo „Verslo žinios”.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją