Neturintys, ką veikti ar norintys pabendrauti žmonės gali drąsiai užsukti į „Vilniaus vartus“ – pardavėjai čia tikrai jiems skirs visą savo dėmesį.

„Tikrai netrukdote, klauskite, ko tik norite. Mums čia labai nuobodu, niekas neužeina“, - neslėpė vienos prabangios parduotuvės pardavėja. Kiti pardavėjai nebuvo tokie atviri ir teisinosi, kad parduotuvės tuščios, nes daugelis žmonių ateina vakare ar savaitgaliais, tačiau netoliese gyvenantys ar dirbantys žmonės tikino to nepastebėję.

„Kiekvieną rytą ir vakarą einu pro „Vilniaus vartus“, tačiau visada matau tik už prekystalių nuobodžiaujančias pardavėjas. Pasivaikšto po parduotuvę ir stovi vienišos“, - šypsojosi užkalbinta vilnietė.

Atsakymas – po pusės metų

Pardavėjai pripažino, kad tiesiog apsižvalgyti žmonių užsuka ne daug. „Pirmosiomis dienomis dar kai kurie ateidavo lyg į parodą, vaikščiodavo, bijodami prisiliesti, dabar tokių smalsuolių užsuka vis mažiau“, - atviravo pardavėjos. Ko gero, žmonės vis dar bijo piniginės storį akimirksniu įvertinančių pardavėjų žvilgsnių.

Tuo tarpu prabangos prekėmis prekiaujančių verslininkų tuščios prabangos parduotuvės nestebina.

„Ne paslaptis, kad tokiose parduotuvėse žmonės eilėse niekada nestovi, dėl to jos ir yra prabangos parduotuvės, - tvirtino verslininkas Marius Gelažnikas. – Manau, kad po pusės metų galėsime vertinti, ar reikalingos tokios parduotuvės Lietuvoje. Aš pats buvau atsivežęs apžiūrėti „Vilniaus vartų“ draugus iš Rygos ir visų įspūdžiai buvo labai geri“.

Visas žvaigždynas

Mados ir stilingo laisvalaikio centras „Vilniaus vartai“ buvo atidarytas spalio 26-ąją.

Tuomet į įspūdingą šventę su lazerių, fejerverkų ir gyvos muzikos šou susirinko minios vilniečių ir miesto svečių. Prabangių parduotuvių centre įsikūrė garsiausi mados namų salonai, vienijantys 37 mados kūrėjus, modernūs verslo centrai, barai ir restoranai.

„Vilniaus vartų“ valdybos pirmininkė Asta Valentaitė, ruošdamasi atidarymui, sakė, kad toks prabangių parduotuvių centras – išsipildžiusi jos svajonė.

Naujojo mados kvartalo steigėjai „Ranga Group“ prieš atidarymą tikino jo sėkme net neabejojantys. Į „Vilniaus vartų“ mados kvartalą, esantį sostinės centre, šalia Seimo rūmų, ant Geležinio Vilko gatvės tunelio, investuota 160 mln. litų, neskaičiuojant parduotuvių ir restoranų įrengimo. „Vilniaus vartuose“ jau veikia penkiolika salonų, kuriuose galima įsigyti „Yves Saint Laurent“, „Jean Paul Gaultier“, „Moschino“, „Chloe“, „Givenchy“, Ralph Lauren, Nina Ricci, Valentino Roma ir kitų garsių kūrėjų darbų.

Taip pat „Vilniaus dienoje“ skaitykite:

“MG Baltic” prezidentas nusprendė nebetylėti

Gyventojai pasigedo pradingusio milijono

Legendomis apipinta Vilniaus gatvių istorija