Pasaulyje liko mažai dalykų, kurie gali priversti Rusijos turtuolį atplėšti savo sėdynę nuo kėdės. Kasdienės prabangos išsekinti rusai moka didelius pinigus, kad vienai dienai taptų vargšais gatvės muzikantais ar paprastais benamiais.

Vienas iš tokių "vargšų" turtuolių - bendrovės "Planeta Bowling" savininkas Aleksandras Sorokinas. Jis jau šventė savo gimtadienį lėkdamas motociklu 200 km per valandą greičiu. Tačiau šis jo gimtadienis bus tikrai ypatingas: su savo kolegomis jis ketina raitas keliauti per Gobio dykumą Čingischano keliais.

"Jau viską išbandžiau. Šokau su parašiutu ir slidinėjau kalnuose trasos pradžioje iššokdamas iš sraigtasparnio. Mane jau labai sunku nustebinti. Tačiau kelionė Čingischano pėdomis - man prie širdies", - sakė jis, pridūręs, kad prabanga jam - ne briliantų blizgesys, o "nepamirštamos akimirkos".

Kai kurie Rusijos milijonieriai kovoja su stresu šokinėdami į vandenį, išsisupdami ant medžio pririšta virve, kiti įsidarbina paprastais jūreiviais laivuose. Tačiau visa tai tapo per daug banalu, mano Rusijos firmos "Event Company" direktorius Michailas Goršichinas.

Skrydis lėktuvu su 150 svečių į nežinomą vietą, kur įvyks vakarėlis, nors ir kainuos pusę milijono dolerių, tačiau dabar tarp Rusijos turtuolių tai jau tapo banalu. Tie, kas iš tiesų nori ko nors ypatingo, šiandien persirengia valkata arba žaidžią karą.

Įmonių vadovai, deputatai ir aukšto rango valdininkai ir jų žmonos moka iki 7 tūkst. eurų žmogui, kad galėtų praleisti naktį Maskvoje dirbdami padavėjais ar taksistais ar tapti benamiais, pasakojo psichologas Sergejus Kniazevas, įkūręs bendrovę "Producers Center", pildančią panašias idėjas.

S. Kniazevo teigimu, tarp turtuolių yra ir tokių, kurie sutinka patirti, ką reiškia būti prostitute.

Pagrindinė taisyklės šiame versle - slaptumas. Organizatoriai turi gerokai paplušėti, kad užsakovų elgesys jiems neįprastose sąlygose nesukeltų jokių klausimų. Ir, žinoma, organizatoriai privalo užtikrinti savo klientų saugumą. "Šie žaidimai - labai subtilus dalykas", - sakė S. Kniazevas.

Pastaruoju metu itin paklausi tapo Europa. Būtent čia mėgsta atsipalaiduoti Rusijos turčiai, pasakojo S. Kniazevas. Maždaug dešimt Rusijos turtuolių jau elgetavo Paryžiuje, pabuvojo gatvės muzikantais Venecijoje ar eismo kontrolieriais Ženevos autobusuose. "Kai kurie iš jų tiesiog nori atsikratyti streso, kiti siekia ištrūkti iš visiškai suplanuoto gyvenimo", - teigė S. Kniazevas.

Bendrovės "RBA Promo Holding", besispecializuojančios išskirtinių paslaugų srityje, vadovas Aleksejus Vančiugovas sakė taip pat sulaukęs neįtikėtinų prašymų. Kelios dešimtys įmonių vadovų sumokėjo po 25 tūkst. eurų, kad galėtų pagyventi Afganistano kalnuose esančiame kaime. Ten jie keliavo Aleksandro Makedoniečio pėdomis.

"Šie žmonės nenori puikuotis savo turtais, o tiesiog ieško intelektualaus pasitenkinimo", - sakė A. Vančiugovas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją