Dauguma į sąrašą patekusių milijardierių buvo iš Lenkijos ir Ukrainos. Tiesa, pirmą vietą reitinge užėmė čekas Petras Kellneris, kurio turtas yra vertinamas 6 mlrd. dolerių.

Antrą ir trečią vietas užėmė ukrainiečiai Rinatas Achmetovas (4 mlrd. dolerių) ir Viktoras Pinčukas (beveik 3 mlrd. dolerių). Į reitingą taip pat pateko ukrainiečiai Vitalijus Gaidukas, Sergejus Taruta, Genadijus Bololiubovas ir Igoris Kolomoiskis. Sąrašą užbaigia Konstantinas Ževago.

Ketvirtą ir penktą vietas užėmė lenkai – laikraščių magnatas Michalas Solowowas (2,3 mlrd. dolerių) ir finansinio konglomerato savininkas Leszekas Czarnecki (2 mlrd. dolerių). Iš viso reitinge paminėti penki lenkai. Jame taip pat yra Serbijos ir Rumunijos atstovų.

Rusija į reitingą nepapuolė.

Nei vienas iš rytų europiečių milijardierių nepatenka į turtingiausių pasaulio žmonių šimtuką, tačiau visi patenka tarp tūkstančio turtingiausiųjų. Visų jų turtą žurnalas „Forbes“ įvertino 31,1 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją