Antram didžiausiam Estijos bankui "Uhispank" sąraše atiteko 62 vieta. Metų pradžioje "Hansapank" akcinis kapitalas sudarė 392 milijonus JAV dolerių, ir pagal šį rodiklį bankui atiteko 19-oji sąrašo vieta.

Tačiau "Hansapank" ikimokestinis praėjusių metų pelnas (99 milijonai JAV dolerių) yra didesnis už dešimties bankų, sąraše esančių prieš šį Estijos banką, pelną. Pagal turto grąžą, kuri sudarė 2,91 procento, "Hansapank" pralenkė tiktai du bankai - Rusijos "Sberbank" (3,85 procento) ir "Vneštorgbank" (5,88 procento), kurie sąraše užėmė atitinkamai pirmą ir antrą vietas.

Į "S&P" sudarytą sąrašą įėjo bankai iš 14 valstybių, ir iš 100 į sąrašą patekusių bankų 29 yra Rusijos bankai, 17 - Lenkijos bankai, o 11 - Vengrijos bankai. Latvijos bankui "Parekss" sąraše atitiko 64 vieta, o Lietuvos "Vilniaus bankui" - 85 vieta. "S&P" pažymėjo, jog 21 iš 30 didžiausių Centrinės ir Rytų Europos bankų priklauso užsienio investuotojams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją