Vienas didžiausių Estijos prekybos tinklų "Tallinna Kaubamaja" pareiškė, jog jų tinkle itin didelį populiarumą turi lietuviškas margarinas "Luxus" ir latviški varškės produktai "Karums".

"Latviškų ir lietuviškų pieno produktų antplūdis yra neišvengiamas, ir jis tik prasideda, - teigia pieninių atstovai. - Esame įsitikinę, jog netrukus galėsime pirkti visą mūsų pietinių kaimynų produktų asortimentą, nes mūsų Baltijos kaimynai ieško eksporto rinkų, ir jų kainos yra mažesnės".

Lietuvoje, kaip rašo Estijos spauda, už žalią pieną žemdirbiams mokama dvigubai mažiau nei mokama Estijos žemdirbiams. Dėl šios priežasties lietuviški produktai yra tokie pigūs, kad jų eksportas atneša pelno, nepaisant didesnių transportavimo išlaidų.

"Prieš dvejus metus mūsų produktų kokybė buvo kur kas geresnė, tačiau dabar mes galime tik teigti, jog mūsų žalias pienas yra geresnės kokybės", - teigia pienininkystės ekspertai.

Estijos spauda pažymi, jog Estijos pieninės atsidurs pavojuje, jei dideli Estijos prekybos tinklai, ieškantys palankiausias kainas siūlančių partnerių, pradės organizuoti konkursus visose trijose Baltijos šalyse.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją