Iš visų Šiaurės šalių gyventojų danai yra labiausiai linkę skirti daugiau asmeninių lėšų siekiant spręsti ekologines problemas, praneša Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje.

Pavyzdžiui, tokiai iniciatyvai pritartų 32 proc. suomių ir 45 proc. islandų. Iš viso toks pasiūlymas atrodo priimtinas daugiau nei pusei visų Šiaurės šalių gyventojų. "Mes, danai daugiau nei kitos šalys stengėmės taupyti ir išnaudoti atsinaujinančius energijos išteklius, ir pastebėjome, jog tai duoda rezultatų. Be to, Danija turi glaudžius kontaktus su Grenlandija, todėl žinome, jog situacija yra rimta ir vyksta drastiški klimato pokyčiai", - apklausą komentuoja danas Kristenas Touborgas, Šiaurės tarybos aplinkos komiteto atstovas. Tyrimas atskleidė, jog net 94 proc. visų Šiaurės šalių gyventojų mano, kad Šiaurės šalių bendradarbiavimas aplinkos ir klimato kaitos srityse yra labai svarbus. Daugiau nei 90 proc. apklaustųjų taip pat mano, jog Šiaurės šalys privalo dirbti kartu, siekdamos pasirašyti naują pasaulinę klimato sutartį per aukščiausio lygio susitikimą Kopenhagoje 2009 m. Visuomenės nuomonės apklausa buvo atlikta 2007 m. rugsėjo ir spalio mėnesiais. Apklausoje dalyvavo 2500 žmonių, atrinktų pagal pilietybę, lytį ir amžių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją