Į pirmąjį šimtuką pakliuvo Lietuvos bendrovės „Korelita” (28 vieta), “Salų žuvys (50), „Teltonika” (73), „Vičiūnai ir partneriai” (78).

Ištyrus santykinį užimtumo augimą geriausios įmonės yra kylančios ekonomikos šalyse, tokiose kaip Vengrija, Latvija ir Lietuva. Šiose šalyse dominuoja jaunesnės ir mažesnės įmonės, kurios dažnai veikia modernesniuose verslo sektoriuose (įvairių paslaugų arba vartotojų prekių pardavimo ar gamybos).

Penkios Vengrijos įmonės padidino užimtumą neįtikėtinu metiniu vidurkiu – 64,2 proc. (per trejus metus), Latvijoje penkios įmonės – 53,1 proc., o Lietuvoje 23 įmonės – 48,1 proc.

Visos šios 500 įmonių kartu nuo 2003 iki 2006 m. sukūrė 297 455 darbo vietas, o jų bendras pilnu etatu dirbančių darbuotojų skaičius 2006 m. gruodžio mėn. buvo 598 796. Taigi pastebimas ryškus 100 tūkst. darbo vietų padidėjimas per metus. Kitaip tariant, viena įmonė per metus sukūrė vidutiniškai 198 naujas darbo vietas.

Kasmetinį sąrašą „Europa 500“ sudaro 500 pažangiausių, greičiausiai augančių ir verslių vidutinio dydžio įmonių iš 28 Europos valstybių: 25 Europos Sąjungos valstybių narių bei Islandijos, Norvegijos ir Šveicarijos.

Tyrimo metu buvo įvertintos visų 28 reikalavimus atitinkančių šalių įmonės, o galutiniame sąraše liko 24 valstybės. Nė viena įmonė iš Kipro, Liuksemburgo, Maltos ir Slovakijos neatitiko visų kriterijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją