Bendrovės apyvarta palyginamuoju laikotarpiu sumažėjo 2,2 karto nuo 11,75 mln. iki 5,28 mln. litų.

"Įmonė tedirba apie 30 proc. pajėgumu, dėl to sumažėjo pardavimai ir patyrėme nuostolių. Pernai nuostolius padidino senų audinių nukainotas pardavimas", - BNS sakė "Kauno audinių" vyriausioji finansininkė Angelė Trumpienė.

Šiuo metu "Kauno audiniai", kurie beveik visą produkciją šiemet netiesiogiai eksportavo į Daniją ir Vokietiją, teikia audinių audimo ir apdailos paslaugas. Įmonės skolos kreditoriams siekia 10,7 mln. litų. Dėl skolų antstoliai yra areštavę įmonės sąskaitas, varžytinėse išparduodamas bendrovės turtas.

Nors atleidimo lapeliai įteikti daugiau kaip dviem šimtams "Kauno audinių" darbuotojų, kurių dauguma laikinai nedirba, tikimasi, kad dalis jų neturėtų netekti darbo. "Kauno audinių" generalinė direktorė Dana Vitkienė BNS anksčiau teigė, kad svarstoma galimybė išnuomoti gamybos cechus, plėtoti tik tą gamybą, kuri yra pelninga.

"Kauno audinių" įstatinis kapitalas yra 24,226 mln. litų. Didžiausią įmonės akcijų paketą - apie 39 proc. - valdo smulkieji akcininkai, 36,98 proc. - įmonių ("Požeminiai darbai", "Sebum", "Baltic Ace Investments", "Genys") ir privačių asmenų (R.Garbaravičius, E.Pažarauskas, R.Skabickas, J.Skabickienė, A.Guiga) grupė. Suomijos privataus kapitalo investicijų valdymo įmonės "Baltcap Management" valdomam fondui "Baltic Investment Fund Management" priklauso 18,22 proc., o valstybei - 6,09 proc. bendrovės akcijų.

"Kauno audiniai" nėra vienintelė Kauno bendrovė, kamuojama finansinių sunkumų. Pernai vasarą acetatinių siūlų gamintojui "Dirbtiniam pluoštui" buvo iškelta bankroto byla. Pastarąją įmonę nuo bankroto dar gali išgelbėti sanavimas, jei kreditoriai pritartų šiam jos gelbėjimo būdui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją