Svečią stebino tai, kad Vokietijoje esama apie 300 japoniškos virtuvės restoranų, Belgijoje - 140, o Vilniuje tik 3.

Mat daug investavę į Vakarų Europą, japonai šiuo metu stengiasi kuo daugiau investuoti ir į Vidurio bei Rytų Europos šalis.

Vienos pažangiausių pasaulio valstybių ambasadorius ES tikino, jog Lietuvoje, lyginant su Vakarų Europos šalimis, darbo jėga yra labai pigi. Tai, anot jo, trukdo Lietuvai pasiekti svarbų tikslą - sugebėti išlaikyti savo konkurencingumą visame pasaulyje.

Kalbėdamas apie Japonijos vartotojų poreikius, ambasadorius tvirtino, jog Japonijos gyventojų pigios prekės nežavi, nes jie reikalauja kokybės. Todėl, T. Kavamūros teigimu, Lietuva Japonijos rinką gali sužavėti tik specifine ir kokybiška preke. "Jeigu turite Japonijos vartotojams pasiūlyti ką nors specifinio ir įdomaus, jus pasieksite puikių rezultatų" - sakė T. Kavamūra.

Ambasadorius tvirtino tikįs, jog ekonominiai ryšiai tarp Lietuvos ir Japonijos bus gilinami labiau, o japoniška virtuvė Lietuvoje taps populiaresnė.

Ambasadorius gerai įvertino dvišalius politinius santykius - prisiminė imperatoriškosios šeimos vizitą Vilniuje, jos dalyvavimą festivalyje "Skamba skamba kankliai", premjero Gedimino Kirkilo viešnagę Japonijoje.

Susitikime svečias gyrė Lietuvos pastangas užtikrinti saugumą Afganistane, o Lietuvos integraciją į vakarietiškas struktūras pavadino neabejotinai dideliu Lietuvos pasiekimu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją