„Aš, kaip verslininkas, sakau: tai yra ypač džiugi žinia ketinant statyti atominę elektrinę. Tai reiškia, kad tikrai kažkam reikia elektros – jau šiandien“, – laidoje „TV forumas“ sakė didžiausios šalies įmonės akcininkas Ž. Marcinkevičius.

Beje, jam esą nesmagu, kad Lietuva ir Lenkija kartais kaltina viena kitą – kaip yra dėl elektrinės. „Juk šitas varžybas laimės abi pusės“, – mano „VP Grupės“ viceprezidentas.

Primename, kad užpraėjusią savaitę Vilniuje Lenkijos ekonomikos ministrui Piotrui Wozniakui pareiškus ultimatumą dėl bendrų energetikos projektų, susitikimą su juo atšaukė Lietuvos Premjeras ir Prezidentas.

P. Wozniakas tvirtino, jog Lenkija iš naujosios jėgainės „nori 1,2 tūkst., o su dideliu skausmu – 1 tūkst. galios“ – tai būtų maždaug trečdalis visų planuojamų naujos AE pajėgumų. Jei Lietuva neįsiklausytų, kiti bendri šalių energetikos projektai atseit „vėluotų“.

Vis dėlto Gediminas Kirkilas mano, kad Vilniaus energetikos konferencijoje dar nepasirašyta sutartis dėl elektros tilto taps kūnu kitą savaitę. Lenkijos prezidentas yra patikinęs, kad dėl elektros tilto bus susitarta per kelias dienas.