Rinkos dalyviai praėjusią savaitę liko nusivylę, kai komisija, nesutarusi dėl šių įmonių privatizavimo sąlygų bei pradinės pardavimo kainos, savaitei atidėjo programų tvirtinimą. Dėl to šią savaitę sumažėjo KTL ir LJL akcijų apyvarta biržoje, smuko ir jų kaina.

VTF privatizavimo direktorius Antanas Malikėnas BNS sakė, kad esminių pakeitimų programose bus nedaug. Šiek tiek nukelti LJL pardavimo terminai - susipažinimas su įmone bei jos duomenų peržiūra numatyta sausio mėnesį, o parduoti ją numatoma apie kovą.

Su KTL potencialūs investuotojai galės susipažinti lapkritį ar gruodį, o pasirašyti akcijų pirkimo ir pardavimo sutartį tikimasi iki šių metų pabaigos. Gali būti, kad dar šiemet bus suspėta ir galutinai užbaigti sandorį.

"Programose nieko ypatingo nepridėjome, tik truputį sukonkretinome porą dalykų. Iš esmės tuo pačiu traukiniu važiuojame, tik dar labiau jį nušveitėme", - BNS sakė A.Malikėnas.

Privatizavimo komisija praėjusią savaitę nesutarė dėl kai kurių kvalifikacinių kriterijų potencialiems investuotojams, todėl buvo pasiūlyta juos peržiūrėti. Pasak kai kurių komisijos narių, penkerių metų patirties reikalavimas, pavyzdžiui, negarantuoja investuotojo kokybės, todėl jį reikėtų suformuluoti kitaip.

"Šioje vietoje mes nieko nekeitėme. Norime, kad konkurse dalyvautų ne vienas ir ne du, o daugiau pirkėjų, tada gerokai paprasčiau derėtis, didesni pinigai ateina, todėl mes nenorime apriboti investuotojų tokiais reikalavimais. O be to, kaip įrodyti tos patirties kokybę?", - teigė A.Malikėnas.

Ankstesniuose programų projektuose iš potencialių investuotojų buvo reikalaujama ne mažesnės kaip penkerių metų laivininkystės verslo patirties. Be to, abiejų įmonių pirkėjai nustatytą laiką negalėtų išparduoti laivyno bei trejus metus po sutarties pasirašymo turėtų išlaikyti 70 proc. darbo vietų.

80,89 proc. KTL (nominali vertė - 105,8 mln. litų) bei 66,66 proc. LJL akcijų (133,9 mln. litų) paketų rinkos vertė antradienį buvo atitinkamai 42,3 mln. ir 17,4 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją