VP atstovas Juris Petersonas papasakojo, kad jų įmone domėjosi daug užsienio investuotojų, tačiau kol kas jokių sprendimų nepriimta.

„Pieno žvaigždžių“ atstovas pasakė, kad neturi informacijos apie savininko ketinimus pirkti Latvijos pieno perdirbimo įmonę.

Kompanija „Wimm-Bil-Dann“ informacijos apie ketinimą pirkti VP taip pat kol kas nepatvirtino, tik pažymėjo, jog planuoja išeiti į ES rinką, todėl domisi įvairiais pasiūlymais.

Grynasis didžiausios ne Rygoje esančios pieno perdirbimo įmonės „Valmieras piens“ pelnas per šešis šių metų mėnesius sudarė 278 tūkst. latų (1 mln. 362 tūkst. litų), o apyvarta pasiekė 15,9 mln. latų (78 mln. litų). Šiais metais VP investavo į gamybos plėtros projektus daugiau nei 2 mln. latų (9 mln. 800 tūkst. litų).

2007 m. birželio mėnesį kontrolinio akcijų paketo savininkėmis tapo buvusio Liaudies partijos lyderio Andrio Škelės žmona Kristiana Libane–Škele ir jo dukterys – Madara Škele ir Anete Škele–Petersone, o liepos mėnesį kontrolinio akcijų paketo dalininku taip pat tapo ir verslininkas Edgaras Škenderis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją