„Tai yra eilinis gaisras, ten nėra kažkokių nusikalstamos veikos požymių, kad kažkas tyčia siekė didelio turto sunaikinimo“, – DELFI ketvirtadienį sakė Plungės rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Bronislovas Razma.

Jo teigimu, tyrimo metu buvo nagrinėtos įvairios versijos, tačiau nė viena jų nepasitvirtino.

DELFI primena, kad fabrike, kuriame įsiplieskė gaisras, yra keturi cechai, vienas jų ir sudegė, jo gaminamos prekės išskirstytos į kitus padalinius ir fabrikus. Tikimasi, kad šis cechas bus atstatytas per penkis mėnesius.

Manoma, kad ugnis įsižiebė žuvies produktų gamybos cecho palėpėje nuo elektros instaliacijos. Apdegusiame fabrike Plungėje dirba apie 1,5 tūkst. žmonių.

Įmonių grupės vadovas ir pagrindinis akcininkas Visvaldas Matijošaitis DELFI anksčiau yra sakę, kad gaisras pridarė nuostolių už 16 mln. Lt, tačiau visas turtas buvo apdraustas.

Dėl tokių didelių nuostolių „Vičiūnai“ kaltino ugniagesius ir patys planuoja pirkti priešgaisrinės įrangos už keliasdešimt tūkstančių litų. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, atlikęs tyrimą, kolegų iš Plungės darbe klaidų nenustatė.

„Vičiūnų” grupė Lietuvoje žinoma kaip žuvų produktų gamintoja, tačiau jai priklauso ir „Plungės malūnas”, „Plungės duona”, „Katpėdėlės” kavinių tinklas.

Įmonių grupės bendri gamybos pajėgumai siekia apie 100 tūkst. tonų produkcijos per metus. Ji turi du fabrikus Estijoje ir vieną Kaliningrade.

Pagrindinis “Vičiūnų” grupės pelno šaltinis - Plungėje esantys žuvies ir surimio (išvalyto baltos žuvies baltymo) produktų gamybos cechai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją