Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Raimonda Savickienė, Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pavaduotoja teigė, kad sprendimas sustabdyti PVM grąžinimą "VP Market" buvo priimtas remiantis PVM įstatymu.

Vienas iš šio įstatymo straipsnių teigia, kad "PVM skirtumo grąžinimas ar įskaitymas sustabdomas, kai įgaliotos tirti nusikaltimus institucijos mokesčio administratoriui pateikia duomenis apie pradėtą PVM mokėtojo veiklos tyrimą dėl nusikalstamos veiklos, jei tai yra susiję ar gali būti susiję su netinkamu PVM mokėtojo prievolių įvykdymu (įskaitant neteisėtą PVM skirtumo grąžinimą bei įskaitymą)".

Generalinės prokuratūros Civilinių bylų skyriaus vyriausioji prokurorė Algauda Šimkūnienė eigė, jog spalio 4 dieną vykdomo tyrimo terminas buvo pratęstas dar mėnesiui.

"Mes renkame medžiagą apie "VP Market", "Optimalių investicijų" ir "Spindulio" draugijos sandorius, nes juos galime ginčyti teisme", - aiškino A.Šimkūnienė.

R.Savickienės teigimu, sprendimas grąžinti ar negrąžinti PVM "VP Market" bus priimtas Generalinei prokuratūrai pateikus tyrimo išvadas.

Tuo tarpu prokurorė A.Šimkūnienė kol kas nesiryžo prognozuoti tikslios tyrimo baigties.

Jei "VP Market" atžvilgiu būtų priimtas teigiamas sprendimas, bendrovei parašius prašymą, PVM turėtų būti sugrąžintas per 30 dienų.

"VP Market" generalinis direktorius Žilvinas Marcinkevičius tikina, jog turint finansinių įsipareigojimų ir neatgaunant stambios sumos iš VMI, negrąžintas PVM tampa našta jų įmonei.

"VP Market" vykdomasis direktorius Ignas Staškevičius tvirtina, kad nors jie patiria nepatogumų, bylinėtis su mokesčių inspekcija vengia.

"Nenorime skųsti, nes iš principo nenorime leistis į bylinėjimąsi su mokesčių inspekcija, kadangi ji iš anksto yra stipresnėje pozicijoje - įstatymai suteikia jai daugiau įgaliojimų, - teigia I.Staškevičius.

Anot jo, ilgesnis PVM grąžinimo sustabdymas būtų netoleruotinas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją