"Lietuva Statoil", šiemet spalio 4-ąją pasirašiusi sutartį dėl degalinių tinklo "Shell" degalinių įsigijimo visose trijose Baltijos valstybėse, A95 benziną antradienį Vilniuje parduoda po 2,49 lito, A92 - po 2,44 lito, dyzelinius degalus - po 2,04 lito už litrą.

Vilniuje "Neste Lietuva" ir "Hydro Texaco" automatinėse degalinėse litras A92 benzino antradienį iki vakaro turėtų pabrangti iki 2,38 lito, A95 - iki 2,43 lito, o dyzelinių degalų - iki 1,98 lito.

Pasak "Lietuva Statoil" mažmeninės prekybos vadovės Daivos Jokšienės, degalų kainos išaugo didėjant pasaulinėms naftos kainoms ir pabrangus tiekimui. Anot D.Jokšienės, dyzelinių degalų kainos tikriausiai ir toliau augs, tačiau benzino kainos ateityje galbūt stabilizuosis.

Dyzelinių degalų kainų augimą prognozavo ir kiti mažmeninės degalų prekybos rinkos dalyviai.

"Mažeikių naftos" Komunikacijos tarnybos vadovas Tadas Augustauskas BNS sakė, kad pastarąją savaitę naftos kainos stabilizavosi, o benzinas nežymiai pinga - po porą litų už toną.

"Jokių naujų įvykių, kurie didintų benzino kainas, nebuvo, todėl rinka stabilizavosi. Jei ir ateityje nieko neįvyks, tokios kainos turėtų ir laikytis. Visą rugsėjį kainos kilo, o spalį stabilizavosi, todėl mažmenininkai dar kelia kainas - jie visada atsilieka nuo realios rinkos ", - sakė T.Augustauskas.

"Mažeikių nafta" antradienį toną A92 ir A95 benzino parduoda atitinkamai už 2,748 ir 2,777 tūkst. litų, o toną dyzelinių degalų - už 2,059 tūkst. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją