„Per penkiolika dienų pirkėjas gali apsigalvoti, atsisakyti prekės ir už ją nemokėti. Apsigalvojęs pirkėjas nebeatgauna tik startinio dalyvio mokesčio, jis yra dešimt procentų pradinės parduodamo daikto kainos, – sakė G.Gelčys. – Kai kurios kainos aukcione buvo sukeltos taip nerealiai, kad naujas toks pat daiktas kainuoja 30 kartų pigiau.“

Nekilnojamuoju bankrutavusios įmonės turtu pirkėjai kol kas nesidomi. Tarp parduotų daiktų – įrenginiai ir sandėliuose likęs turtas. Dėl generalinio direktoriaus Eimučio Žvybo kabinete stovėjusio televizoriaus jau viskas aišku – jį už 500 litų įsigijo buvęs gamyklos darbuotojas ir pinigus už jį jau sumokėjo. Dėl „Ekrano“ turto varžėsi 40 pirkėjų, jiems buvo siūloma 30 tūkstančių pavadinimų prekių.

„Ekrano“ skolos kreditoriams siekia 299 milijonus litų, maždaug tokia skelbiama ir bendro gamyklos turto kaina. Įsiskolinimas buvusiems darbuotojams yra 9,3 mln. litų. Gamyklai bankrutavus skola darbuotojams buvo 52 procentais didesnė, tačiau pinigus sumokėjo ne bendrovė, o Valstybės garantinis fondas. Bankroto administratorius tikisi, kad iki metų pabaigos buvusiems darbuotojams bus grąžinta trečdalis arba ketvirtadalis skolos, tačiau visų pinigų laukti neverta.

„Kiek pinigų bus sumokėta darbuotojams, paaiškės po rugsėjo 22-osios. Iki šios dienos pirkėjai turi sumokėti už varžytynėse įsigytą turtą“, – teigė G.Gelčys.

Kitos „Ekrano“ turto varžytynės skelbiamos rugsėjo 28 dieną.