Galutinai nesutarus, nutarta surengti derybas Vyriausybėje ir Ūkio ministerijoje, o dėl plano apsispręsti kitą savaitę.

Alytaus miesto meras posėdyje piktinosi, kad „buvo programa ir skaičiai, vėliau liko programa be skaičių, o dabar abejojama dėl visko, neliko nieko". Vėliau jis nuo komentarų susilaikė, motyvuodamas tuo, kad jo dar laukia derybos su ministru pirmininku Gediminu Kirkilu ir kitais Vyriausybės nariais.

„Be pramonės augimo, Alytus yra niekas, turizmo ten nebebus", – sakė Č. Daugėla.

Su tuo nesutinka ūkio ministras, nes socialinės priemonės, užtikrinančios darbuotojų užimtumą, perkvalifikavimą ir kitą paramą, esą yra numatytos ir vykdomos. Spalį arba lapkritį Lietuva tikisi pateikti pirmąją paraišką šiais metais Europos Komisijos sukurtam Globalizacijos fondui. Iš fondo bus prašoma pinigų bankrutuojančios „Alytaus tekstilės" darbuotojams ir bankroto padariniams šalinti.

„Alytaus miesto ir rajono savivaldybės į nutarimą nori įtraukti tam tikrus projektus, kurie egzistuoja tik pavadinimuose ir kad jiems būtų suteiktas tam tikras prioritetas gauti Europos struktūrinę paramą arba biudžeto lėšas. ES pinigai skirstomi remiantis lygiateisiškumo principu ir negalima vieno projekto pastatyti prieš kitą", – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė ūkio ministras vytas Navickas.

V. Navickas tvirtina, kad savivaldybė pati turi pateikti paraišką ES lėšoms gauti.

Alytaus parengtame projekte, padėsiančiam jam 2007-2009 metais atsigauti po „Alytaus tekstilės" bankroto, ketinama rengti pramonės parką, Medienos technologijų demonstravimo centrą, amatų miestelį, verslo inkubatorių ir sutvarkyti esamų pramonės zonų infrastruktūrą. Tam iš viso esą reikėtų apie 120 mln. Lt, o mažiausiai pusė šių lėšų turėtų tekti iš ES lėšų.

„Alytaus tekstilei" šiuo metu yra iškelta bankroto byla. Įmonėje prieš uždarymą dirbo per 1200 darbuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją