Trečiadienį Vyriausybėje su premjeru Gediminu Kirkilu posėdžiavusi ūkio ministro Vyto Navicko vadovaujama darbo grupė beveik suderino trigalviu slibinu vadinamos bendrovės formavimą ir darbų grafiką galutinai patvirtinti planuoja penktadienio posėdyje. Jį ir ketinama talpinti į Vyriausybės tinklalapį.

Trigalvis slibinas – trijų kompanijų darinys, į jį įeis valstybės valdomos AB „Lietuvos energija" ir AB „Rytų skirstomieji tinklai" (RST) bei privatizuotoji „NDX Energijos" valdoma AB VST.

Atominės elektrinės įstatyme numatyta, kad valstybei priklausys ne mažiau nei 51 proc. šios bendrovės akcijų, tačiau tikslesni skaičiai paaiškės po nepriklausomos bendrovės atlikto vertinimo.

„Mes aptarėme principus, nacionalinio investuotojo darbų grafiką, jis bus paskelbtas Vyriausybės tinklalapyje", – žurnalistams po posėdžio sakė G. Kirkilas.

Tikimasi, kas nacionalinis investuotojas turėtų būti suformuotas iki metų pabaigos, gruodžio viduryje.

Nacionalinį investuotoją sudarysiančių bendrovių akcijų vertintojas turėtų paaiškėti po mėnesio, jis, anot premjero, bus tarptautinė kompanija.

Kandidatai į vertintoją neskelbiami.

Lenkijai projekte atstovaus jos energetikos bendrovė PSE, Estijai – „Eesti Energija", o Latvijai – „Latvenergo".

Atominę elektrinę Lietuva planuoja statyti kartu su Estija, Latvija ir Lenkija. Tikimasi, kad elektrą ji pradės tiekti 2015 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją