„Jeigu nenorite susigadinti atostogų visą dieną ieškodami bankomato, o suradę stovėti eilėje prie jo valandą, paklausykite mano patarimo“, - įspėjo iš atostogų Šventojoje grįžusi kaunietė Violeta Šimkienė.

Atlyginimą į banko „DnB Nord“ kortelę gaunanti moteris išsigryninti pinigų Šventojoje nerado kur - šis bankas pajūryje bankomato neturi.

Šiame miestelyje bankomato neturi ir SEB Vilniaus bankas, kurio bankomatais gali naudotis ir „DnB Nord“ klientai.

Šventojoje po vieną bankomatą turi tik „Snoras“ ir „Hansabankas“.

„Nuvažiavau į Palangą, tačiau ir ten išsigryninti pinigų „DnB Nord“ bankomate nepavyko - jis neveikė“, - pasakojo kaunietė.

Moteris buvo priversta stoti į eilę prie SEB Vilniaus banko bankomato.

Svarbiausia – pelnas

„DnB Nord“ banko atstovas spaudai Andrius Vilkancas pripažino, kad pajūryje atostogaujantys banko klientai patiria nepatogumų - Šventojoje bankomato nėra ir artimiausiu metu įrengti neplanuojama.

„Norime būti arčiau klientų, bet turi būti ir ekonominė logika“, - A.Vilkancas pabrėžė, kad bankomatai statomi tose vietose, kur yra daug kortelių turėtojų, o Šventojoje tokių yra labai nedaug.

Anot banko atstovo, klientai gali išsigryninti pinigų „Snoro“ arba „Hansabanko“ bankomatuose. Tiesa, ne pačiomis geriausiomis sąlygomis.

„Galbūt vertėtų sudaryti sutartį su paštu ir įrengti ten banko terminalą?“ - svarstė A.Vilkancas.

Naujovės - per brangios

Bankai neslepia svarstą galimybę įsigyti kilnojamųjų bankomatų - vasarą tokie įrenginiai atostogaujantiems būtų labai naudingi.

„Vertiname užsienio patirtį ir galvojame apie kilnojamųjų bankomatų pasiūlą Lietuvos rinkai, tačiau kol kas tokių nesame įsigiję“, - sakė SEB Vilniaus banko Mokamųjų kortelių departamento direktorė Audronė Narkauskienė.

Paprastas bankomatas kainuoja apie 80 tūkst. litų, o už mobilųjį bankui tektų pakloti iki 10 kartų daugiau.

„Didžiausias sąnaudas sudarytų jo priežiūra ir apsauga. Tai tarsi šarvuotas automobilis, kurį reikėtų akylai saugoti“, - lygino A.Vilkancas.

Griežti reikalavimai

„Hansabanko“ Elektroninės bankininkystės departamento direktorius Ramūnas Strauka aiškino, kad bankas neplanuoja įrengti kilnojamųjų bankomatų dėl griežtų saugumo reikalavimų.

Tačiau vasarą bankas dažniau pildo bankomatus pajūryje.

Klaipėdoje „Hansabankas“ turi 34 bankomatus, Palangoje - 3, Šventojoje ir Nidoje - po vieną.

SEB Vilniaus bankas Klaipėdoje turi 21 bankomatą, Palangoje ir Kretingoje - po du ir vieną - Nidoje.