„Kviesime „Veikmę“ į derybas. Jeigu bendrovė sutiks su mūsų sąlygomis, galės statyti. Priešingu atveju, turėsime skelbti konkursą, tačiau tuomet stadiono tikrai nespėsime pastatyti iki 2009 metų“, - DELFI teigė sostinės vicemeras Evaldas Lementauskas.

DELFI jau skelbė, kad Vilniaus savivaldybė stadiono statybas planuoja pradėti šių metų rudenį. Ankstesnė miesto valdžia buvo pasirašiusi sutartį dėl stadiono statybos su bendrove „Veikmė“ ir savivaldybės įmone „Vilniaus kapitalinė statyba“. Dabartinė valdžia nelinkusi nutraukti senos sutarties, nes tuomet gali prasidėti teismai ir stadiono statybos vėl užsitęstų.

Vyriausybė stadionui jau yra skyrusi 200 mln. litų. „Gali būti, kad generalinis rangovas nepajėgs vienas įsisavinti tokių lėšų ir jam reikės samdyti daugiau statybos bendrovių – subrangovų“, - svarstė E. Lementauskas.

Be to, manoma, kad 200 mln. litų stadiono statyboms neužteks. Gali prireikti apie 350 mln. litų, norint visiškai išpildyti architekto Algimanto Nasvyčio projektą kartu su teritorijos infrastruktūros darbais.

Premjero Gedimino Kirkilo sudarytos specialios komisijos posėdyje taip pat nuspręsta, kad sostinės savivaldybė turės parinkti būsimo stadiono operatorių, kuris dar iki statybų pradžios atliktas projekto saugumo ekspertizę. E. Lementauskas neatmetė galimybės, kad operatoriaus bus ieškoma užsienyje: „Reikalinga bendrovė, turinti panašių objektų valdymo patirties“.

Komisijoje nutarta kol kas nesvarstyti, kam priklausys jau pastatytas stadionas. Anksčiau buvo kalbama, kad Nacionalinio stadiono šeimininku turėtų būti Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD), nes projektas finansuojamas Vyriausybės lėšomis.

„Kol kas šio klausimo nesvarstome, o vėliau nuspręs Vyriausybė. Dabar svarbiausia, kad stadionas būtų laiku pastatytas“, - DELFI teigė KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Mykolas Kačkanas.

Vilniaus valdžia Nacionalinį stadioną norėtų pastatyti iki 2009 m., kai Vilnius taps Europos kultūros sostine. „Dabar vilniečiams gėda, kad Lietuvos futbolo rinktinė su pirmaujančiomis pasaulio rinktinėmis turi žaisti ne sostinėje, o Kaune“, - kalbėjo sostinės vicemeras E. Lementauskas.

Nacionalinio stadiono tribūnuose turėtų tilpti 30 tūkst. žiūrovų. Architektas A. Nasvyti virš stadiono kupolo suprojektavo arką, kuri bus panaudojama specialiam tentui užtraukti. Tentas apsaugos varžybų ir koncertų dalyvius bei žiūrovus nuo lietaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją