„Jeigu, pavyzdžiui atvažiuoja iki aštuonių žmonių, tada apgyvendinam skirtinguose aukštuose, nes tada jie vieni pas kitus nevaikščios ir nerėkaus, jeigu daugiau – visus vienam, kad ten ir linksmintųsi“, – vieną paslapčių DELFI dėsto viešbučio administratorius.

Ir nors problemų ir nuostolių triukšmingi britai pridaro, nė vienas viešbutis neprisipažįsta pasiūlęs paieškoti nakvynės kitur arba tiesiog nepriimantis lėbautojų.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdančioji direktorė Eglė Dilkienė DELFI sakė, kad neoficialiai galbūt ir pasiskundžiama triukšmingais svečiais, tačiau jų neįsileisti nedrįstama, nes jie yra pelningi klientai, be to, tai nėra masinis reiškinys ir pernelyg viešbučių jie nenusiaubia.

E. Dilkienės teigimu, britai dažniausiai nori apsigyventi sostinės centre arba senamiestyje trijų keturių žvaigždučių viešbučiuose.

Išskėstomis rankomis nelaukia

Aušros vartų gatvėje įsikūrusio keturių žvaigždučių viešbučio „Europa Royal“ direktorė Asta Jutaitė DELFI atskleidžia, kad viešbutis apskritai nepriima didelių, dažniausiai bernvakario švęsti atvykusių britų grupių.

„Mes priimame anglų grupeles, bet jie gali užimti ne daugiau nei aštuonis kambarius, jeigu rezervuojami daugiau nei aštuoni kambariai, tai čia būna košmaras, mes stengiamės juos minimalizuoti. Tai vadinama „nutylėtu standartu““, – dėsto pašnekovė.

Tai pačiai grupei priklausantis trijų žvaigždučių „Europa City“ taip pat yra mėgstamas bernvakarių dalyvių, čia švęsti į Vilnių atvykę turistai priimami be apribojimų.

„Problemų didelių neturime, nes jie bernvakarius švenčia mieste, o į viešbutį grįžta tik pernakvoti“, – DELFI sakė viešbučio direktoriaus asistentė Dovilė Žernytė.

Daugiau triukšmo ir bėdos, anot jos, būna su škotų futbolo sirgaliais, kurie triukšmauja ir vartoja alkoholį viešbučio bare.

„Jie pas mus nėra labai dažni, mes, aišku, jų nelabai laukiame, nes tai yra problematiški svečiai. Jeigu žinome, kad jie atvyks, dažniausiai apgyvendiname toje viešbučio dalyje, kur būtų labiau izoliuoti nuo kitų viešbučio svečių, kad triukšmoo nesigirdėtų“, – DELFI sakė kito senamiestyje įsikūrusio trijų žvaigždučių viešbučio „Centrum Uniquestay Hotel“ direktorė Nida Jankauskienė.

Vyriausioji keturių žvaigždučių viešbučio „Ramada“, įsikūrusio senamiestyje šalia Nacionalinės Filharmonijos, administratorė Eglė Ylaitė DELFI pripažino, kad kiti viešbučio gyventojai skundžiasi triukšmadariais britais.

„Mes smarkių apribojimų netaikom, stengiamės aukštus bent jau paskirstyti, kažkiek įspėti žmones, kad ne vieni viešbutyje gyvena“, – sakė ji.

„Mūsų viešbutis, matot, apskritai yra kaip verslo klientams, nėra visiškai orientuotas į grupes, tai mes apskritai tas grupeles bandome pariboti, bet labai griežtai tų britų neatmetinėjame irgi“, – pridūrė pašnekovė.

Ekonominės klasės dviejų žvaigždučių „Ecotel Vilnius” atstovai tvirtina, kad britų jų viešbutyje vis mažėja, nes pirmesni kambarius rezervuoja kitų šalių turistai, tačiau jie bernvakarių dalyviais sako niekada nesiskundę, nes viešbutyje restorano nėra, o svečiai iš karto po linksmybių mieste eina miegoti.

Britų Užsienio reikalų ministerijos pareigūnai jau oficialiai kreipėsi į savo tautiečius prašydami svetur tiek daug nebegerti, o Rygoje pradėta kampanija prieš seksualinį terorizmą ir pastatytas paminklas laisvo elgesio merginai.

Atvyksta vis daugiau

Vilniaus miesto savivaldybės Turizmo skyriaus duomenimis, nuo 2001 metų turistų srautas iš Didžiosios Britanijos į Vilnių išaugo beveik keturis kartus. 2006 m. Vilniaus viešbučiuose gyveno per 30 tūkst. britų arba beveik 17 proc. daugiau nei 2005 metais.

2007 metų pirmąjį ketvirtį svečių iš Didžiosios Britanijos Vilniaus viešbučiuose gyveno 5 proc. daugiau nei 2006 metais tuo pačiu laikotarpiu. Statistikos departamento duomenimis, Vilniaus apgyvendinimo įstaigose pirmąjį šių metų ketvirtį gyveno 4,2 tūkst. britų.

Svečiai iš Didžiosios Britanijos sudaro 7,3 proc. visų į Vilniaus viešbučius atvykusių užsienio svečių. Pagal viešbučiuose apsistojusių užsieniečių ir pagal jų nakvynių skaičių britai yra trečioje vietoje, pirmi – lenkai, antri – vokiečiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją