"Verslo aplinka labai bloga, kadangi yra sumažėję krovinių pervežimo srautai tarp JAV ir Europos. Be abejonės, tai turės įtakos šiemetiniams bendrovės rezultatams", - Eltai sakė LJL generalinis direktorius Vytautas Vismantas.

Atsižvelgiant į gana sudėtingas konkurencijos sąlygas bei investicijų laivynui poreikį, šių metų pradžioje buvo numatoma, kad šiais metais LJL turėtų uždirbti iki 1 mln. litų grynojo pelno. Kiek tiksliai šiemetinis pelnas galėtų būti mažesnis dėl visame pasaulyje laivybos verslui pablogėjusios verslo aplinkos - neatskleidžiama.

Per pirmąjį šių metų pusmetį LJL apyvarta pasiekė 49,631 mln. litų, o neaudituotas pelnas prieš apmokestinimą - 7,159 mln. litų.

V.Vismantas patvirtino, kad jei laivininkystė šiuos metus baigs pelningai, akcininkams bus mokami dividendai.

Pagrindinė laivybos bendrovės akcininkė yra valstybė, kuriai įstatiniame 200,901 mln. litų LJL kapitale priklauso kontrolinis 73,24 proc. akcijų paketas. Didžiąją šio paketo dalį - 66,66 proc. - numatoma privatizuoti, o 6,58 proc. jo likutį išdalinti žmonėms kaip kompensaciją už negrąžintą nekilnojamąjį turtą.

Iš pernai uždirbto 673,93 tūkst. litų grynojo audituoto pelno ir paskirstytinojo pelno LJL akcininkų dividendams skyrė 814,98 tūkst. litų, arba 0,4 cento už vieną 1 lito nominalios vertės akciją. Valstybei teko 596,89 tūkst. litų dividendų.

Privatizuotos ir išskaidytos "Lisco" pagrindu įkurtos LJL pelnas praėjusiais metais, reorganizavimo projektą rengusių konsultantų nuomone, turėjo būti maždaug 1,6 karto didesnis ir sudaryti apie 1,046 mln. litų.

LJL spalį baigs šiemetinę planinio laivų remonto programą, per kurią bus suremontuoti 6 laivai iš turimo 19 laivų laivyno.

"Lietuvos jūrų laivininkystė" - viena iš didžiausių šalies laivininkystės įmonių, kurios pagrindinės veiklos rūšys - krovinių vežimas jūrų transportu bei kita su vandens transportu susijusi veikla. Pagrindiniai LJL užsienio konkurentai yra Baltijos regiono bei Skandinavijos valstybių laivybos kompanijos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją