DELFI anksčiau rašė, kad Finansų ministerijoje sklando idėjos panaikinti sąrašą veiklų, kurioms išlaidos negali būti priskiriamos prie įmonės reprezentacinių išlaidų. Konkretų sąrašą planuojama pateikti per šį mėnesį.

„Mes siūlome susiskirstyti bendrovės reprezentacines išlaidas į dalykinio pobūdžio reprezentacines išlaidas, kurių galima būtų atskaityti didesnį procentą ir pramoginio pobūdžio reprezentacines išlaidas, kurių dalį irgi būtų galima atskaityti. Nežiūrint į tai, kad siūlymas buvo sutiktas su tam tikrais juokais Seime, iš tikrųjų, tai yra labai sveika idėja, tačiau spręsti šią problemą reikia kitais būdais ir mes tuos būdus pasiūlysime", – posėdyje aiškino finansų ministras Rimantas Šadžius.

Šiuo metu pelno mokesčio lengvata negalima naudotis įmonės reprezentaciniais tikslais medžiojant, žvejojant, plaukiojant jachtomis, žaidžiant golfą, lošiant azartinius lošimus ir stovyklaujant.

Įmonė reprezentacijai pinigus gali leisti, pavyzdžiui, kavai, verslo pietums, vakarienėms, banketams, kuriuose pristatoma jos produkcija, užsakyti. 75 proc. šių išlaidų yra neapmokestinama pelno mokesčiu, o 25 proc. apmokestinama.

Šiuo metu pelno mokestis yra 15 proc.

„Valstybė į golfą žiūri kaip į azartinius lošimus, tai yra visai nesulyginami dalykai ir todėl, kad kažkokie klerkai kažkokioj ministerijoj rengė įstatymą nesuprasdami. Šiandien jų paklausus, jiems golfas ir beisbolas yra tas pats", – DELFI anksčiau piktinosi vienas pataisų autorių Artūras Skardžius.

Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Jonas Lionginas DELFI anksčiau sakė griežtai prieštaraujantis idėjoms didinti veiklų, kurių išlaidos gali būti priskiriamos reprezentacinėms, kiekį. Komitetas nepritarė ir jau pradėtoms svarstyti Pelno mokesčio įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma suteikti daugiau lengvatų golfui.

„Negali mokesčių sistemoje būti jokių išimčių. Mūsų komitetas yra kategoriškai prieš žvejybas, medžiokles, prieš golfus ir prieš kitus. Jeigu nori lošti ir daryti reprezentacines išlaidas, prašau, yra laisvas pelnas ir iš laisvo pelno prašome mokėti", – anksčiau aiškino J. Lionginas.

Jis sakė, kad ateityje turėtų tik mažėti įstatymų landų, kurios leistų apeiti pelno mokestį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją