"Lietuvos rytas" ketvirtadienį rašo, jog rugsėjo 24 dieną tarptautinės audito bendrovės "PricewaterhouseCoopers" išvadoje teigiama, jog "VP Market" jokiomis įstatymų lengvatomis nesinaudojo.

"VP Market" nėra bendrovė, kuriai taikoma Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata, todėl ji negalėjo ja pasinaudoti ir išvengti mokesčių mokėjimo ar sumažinti mokamų mokesčių naštos.

"VP Market" privalo PVM mokėti bendra tvarka kaip ir kiti mokesčių mokėtojai, kuriems netaikomos PVM įstatyme numatytos lengvatos" - teigiama "PricewaterhouseCoopers" išvadoje.

Šiemet iš bendrovės "Optimalios investicijos" nupirkusi nekilnojamojo turto, "VP Market" pasinaudojo invalidų organizacijoms teikiama įstatymų lengvata ir pretendavo iš biudžeto susigrąžinti 103,6 mln. litų PVM. Tačiau mokesčių inspekcija nustatė, kad kai kurios "VP Market" pretenzijos yra nepagrįstos, ir grąžintiną PVM sumą sumažino beveik 30 mln. litų.

Be to, už tyrimo metu nustatytus pažeidimus "VP Market" buvo nubausta pinigine bauda.

"Lietuvos ryto" teigimu, "VP Market" vykdomasis direktorius Ignas Staškevičius tvirtina, jog valstybė savo pretenzijas turėtų reikšti ne invalidų draugijai "Spindulys" ir jai priklausančiai įmonei "Optimali investicija".

"Jeigu kam nors atrodo, kad invalidų draugija ir jos įsteigta įmonė yra ydingos, tegul ir bando priversti jas sumokėti tą PVM. Bet kokiu atveju mūsų bendrovė yra teisi ir pagrįstai reikalauja grąžinti PVM - tai rodo ir audito išvados", - sakė I.Staškevičius.

Jis kartu patvirtino, kad "VP Market" niekada neslėpė, kad "Spindulio draugijoje dirba kai kurie su "VP Market" susiję žmonės.

Seimo Antikorupcijos komisijos iniciatyva operatorės "VP Market" ir "Optimalios investicijos" sandorių teisėtumą šiuo metu nagrinėja Generalinė prokuratūra. Ji turėtų įvertinti, ar minėti sandoriai nėra apsimestiniai, neprieštarauja viešajai tvarkai, ar nėra sudaryti siekiant mokestinės naudos nesąžiningai pasinaudojant įstatymų lengvatomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją