Kiekvienas iš daugiau nei 60 statinio aukštų galės suktis nepriklausomai nuo kitų aukštų. Bendras pastato plotas bus apie 110 tūkst. kvadratinių metrų.

Pasak laikraščio „Kommersant“, biurai ir parduotuvės įsikurs apatiniuose aukštuose, o apartamentai, kurių kvadratinio metro kaina gali siekti 14 tūkst. dolerių, - viršutiniuose.

Projekto įgyvendinimas kainuos apie 400 mln. dolerių, maždaug 4 tūkst. dolerių kvadratiniam metrui. Tikimasi statybos darbus pradėti jau 2008 metais, o baigti 2011 m. pirmą pusmetį.

Davidas Fisheris, vadovaujantis biurui „Dynamic Architecture“ jau stato tokį dangoraižį, pavadintą „Green Environmental Tower“ Dubajuje. Apie šį projektą žiniasklaida pranešė balandžio pradžioje. Tuo metu D. Fisherio grupė dar nebuvo iki galo nusprendusi, kaip įrengti kanalizacijos ir vandentiekio sistemas besisukančiame pastate.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją