„Kulautuvai kurorto statusas suteiktas dar 1939 metais. Dabar mes tik bandome jį susigrąžinti - rengiama statuso galimybių studija. Kulautuvoje kuriasi sveikatingumo objektai, planuojamos prieplaukos ir dviračių takai. Iki šiol Kulautuvos galimybės nebuvo išnaudojamos“, – pastebėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Dėl kurorto statuso jau kalbėta ir su Vyriausybės atstovais, o artimiausiu metu žadama susitikti su Ūkio ministerijos ir Turizmo departamento specialistais.

Neseniai Kulautuvoje pastatyti nauji valymo įrenginiai, atvestos dujos. „Dalis darbų jau atlikta. Galiu tik pasidžiaugti, kad mūsų siekius supranta ir privatūs verslininkai. Jie rūpinasi ne tik savo verslu, bet ir investuoja į miestelį“, – tikino meras.

Domisi ieškantieji ramybės

Kauno bendrovės „BG projektai“ direktorius Simonas Mykolaitis pasakojo, kad dar šį mėnesį Kulautuvoje turėtų prasidėti 2-3 aukštų daugiabučio statyba. Jame planuojama įrengti 17 butų.

„Iki šiol ir Kulautuvoje, ir Kačerginėje buvo statomi tik individualūs gyvenamieji namai. Pasvarstėme, kad atsiras norinčiųjų įsigyti ir butus. Nors dar nepradėjome didesnės reklamos kompanijos, tačiau 5 butai jau rezervuoti. Tai bus prabangus daugiabutis. Kiekviename bute numatyta įrengti po didžiulę terasą, židinį. Dar nepradėtu statyti namu domisi ir jaunos šeimos, ir vyresnio amžiaus žmonės, ieškantys ramybės“, – kalbėjo S.Mykolaitis.

Naujame name butų plotai bus nuo 50 iki 90 kvadratinių metrų.

Įrengs krantinę, paplūdimį

Bendrovė „BG projektai“ Kulautuvoje yra įsigijusi dar vieną, apie 20 hektarų sklypą, esantį netoli Nemuno ir karjero. Per artimiausius metus verslininkai žada investuoti apie 30-40 milijonų litų.

„Daugiau daugiabučių Kulautuvoje statyti neplanuojame. Šis sklypas bus skirtas individualių namų statybai. Kartu su savivaldybe planuojame įrengti paplūdimį su krantine ir pėsčiųjų taku. Ši zona turėtų priminti Juodkrantės krantinę. Naujajame kvartale ketiname pastatyti apie 150 individualių namų“, – aiškino „BG projektų“ direktorius S.Mykolaitis.

Verslininkas buvo atviras: jiems svarbu, kad Kulautuvai būtų suteiktas kurorto statusas. „Tai neabejotinai visiems būtų naudinga. Dėl to ir investuojame į bendrą miestelio infrastruktūrą“, – teigė S.Mykolaitis.

Tyrinėjęs Kulautuvos istoriją S.Mykolaitis įsitikinęs, kad šiam pakaunės miesteliui įmanoma sugrąžinti tarpukario kurorto šlovę.

„Dėl to ir vengiame chaotiškų statybų. Dalį savo sklypo skirsime vaikų žaidimų aikštelėms, paplūdimiui ir krantinėms įrengti. Kurorte turime sukurti jaukią aplinką. Kažkada Kulautuva buvo bene garsiausias Kauno regiono kurortas. Dabar rengiamoje galimybių studijoje dėl kurorto statuso suteikimo numatyta, kad čia veiks ne tik sveikatingumo centras, bet planuojamos ir vandens pramogos“, – pasakojo S.Mykolaitis.