Jei Seimas tam pritars, dujos pabrangs vidutiniškai 35 centais už litrą. Valstybės biudžetas tuomet per metus gautų apie 12 mln. litų pajamų. Už tokias įstatymo pataisas balsavo 27 Seimo narai, prieš - 4, susilaikė 6 parlamentarai. Įstatymo pataisas toliau svarstys Seimo Biudžeto ir finansų, Ekonomikos bei Aplinkos apsaugos komitetai. Seimas pataisų svarstymą tęs gruodžio 19-ąją.

Finansų ministras Jonas Lionginas Seime teigė, kad akcizu neapmokestintos suskystintos dujos užima apie 20 proc. automobilių degalų rinkos, o dėl sparčiai didėjančių suskystintų dujų pardavimų valstybės biudžetas ir Kelių fondas per šiuos metus gali negauti 52,2 mln. litų pajamų.

Socialdemokratas Jonas Jurkus abejojo, ar po to nesumažės dujų pirkimas. "Žmonės mūsų tikrai nesupras", tvirtino jis. Finansų ministras parlamentarus tikino, kad, įvedus akcizą, suskystintos dujos vis tiek bus pigesnės už benziną maždaug 70 centų. Dabar litras dujų Lietuvos degalinėse kainuoja apie 1,4 lito.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją