Šie įrenginiai turėtų kainuoti iki 100 tūkst. Lt.

„Bandysime įsigyti savo priešgaisrines platformas, nes ypač provincijose silpnai aprūpinti (priešgaisrinės tarnybos – DELFI) yra. Mano manymu, cechas negalėjo taip sudegti, jeigu būtų viskas tvarkoj su priešgaisrine technika, ne taip turėtų dirbti priešgaisrinė apsauga“, – DELFI ketvirtadienį sakė „Vičiūnų“ įmonių grupės vadovas ir pagrindinis akcininkas Visvaldas Matijošaitis.

Jo teigimu, gaisrą gesinti ypač padėjo įmonės darbuotojai ir jų dėka nesudegė dar didesnė fabriko dalis, todėl papildomo personalo rūpintis priešgaisrine apsauga samdyti neketinama. Fabrikams Estijoje priešgaisrinių platformų pirkti neplanuojama, nes jie yra uoste ir ten tikimasi pakankamos apsaugos.

„Šiandien, kai Lietuvoje tokia situacija, geriau pasitikėti savimi“, – pridūrė V. Matijošaitis.

Jo teigimu, trečiadienį sudegusio cecho gaminamos prekės išskirstytos į kitus padalinius ir fabrikus.

„Šiuo metu kaip tik susitikinėjam su įrangos gamintojais, žiūrime kas ką turi, ką mes turime, kad galėtumėme kuo greičiau grįžti į pilną pajėgumą“, – sakė jis.

Pašnekovas tvirtino dar negalįs pasakyti, kada fabrikas dirbs įprastu režimu.

Šiuo metu įmonė dėl nuostolių kompensavimo derasi su turtą apdraudusia UAB „Lietuvos draudimas“.

Apytiksliais skaičiavimais, įmonė dėl gaisro patyrė per 10 mln. Lt nuostolio, žmonės nenukentėjo. Manoma, kad ugnis įsižiebė žuvies produktų gamybos cecho palėpėje nuo elektros instaliacijos.

Gesinti gaisro buvo išsiųstos visos Plungės ir Plungės rajono gelbėjimo komandos. Plungės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Leonidas Prialgauskas DELFI ketvirtadienį sakė, kad dažniausiai taip būna, kad gesinti padegėliai būna nepatenkinti.

„Ne pirma tokia naujiena, visada taip būna, kai gesiname. Kai sveiką naują išsaugai ir išgelbėji, tada kitaip yra žmonėms“, – apie V. Matijošaičio kritiką sakė jis.

Pašnekovas nenorėjo komentuoti versijų, kad pačiame fabrike buvo priešgaisrinės saugos pažeidimų, į tai, anot jo, atsakys šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Įmonių grupės fabrike Plungėje dirba apie 1,5 tūkst. žmonių.

„Vičiūnų” grupė Lietuvoje žinoma kaip žuvų produktų gamintoja, tačiau jai priklauso ir „Plungės malūnas”, „Plungės duona”, „Katpėdėlės” kavinių tinklas.

Įmonių grupės bendri gamybos pajėgumai siekia apie 100 tūkst. tonų produkcijos per metus. Ji turi du fabrikus Estijoje ir vieną Kaliningrade.

Pagrindinis “Vičiūnų” grupės pelno šaltinis - Plungėje esantys žuvies ir surimio (išvalyto baltos žuvies baltymo) produktų gamybos cechai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją