Už tai, kad taryboje pateiktas klausimas būtų pradėtas svarstyti, trečiadienį balsavo 22 sostinės tarybos nariai, prieš buvo 21.

„Keista matyti, kai socialdemokratų ir liberaldemokratų frakcijos balsuoja už „Rubicon group“ įmonei palankų sprendimą“, - stebėjosi tarybos narys konservatorius Vidas Urbonavičius.

Po verslininkams palankaus pirmojo balsavimo sostinės meras Juozas Imbrasas DELFI patikino, kad tai dar nereiškia, jog „Vandens parkas“ bus atleistas nuo mokesčio.

„Įstatymai reikalauja pradėti svarstymo procedūrą, jeigu įmonė kreipiasi su tokiu prašymu. Tačiau dar nežinia, ar taryba balsuos palankiai, kai bus priimamas sprendimas“, - sakė J. Imbrasas.

Suskaičiuotas 2007 - 2009 metų nekilnojamojo turto mokestis už vandens pramogų parko pastatą siekia 970 tūkst. Lt. Atleisti įmones nuo šio mokesčio savivaldybėms leidžia Vietos savivaldos ir Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją