Per Klaipėdos apskrities Malkų pasienio veterinarijos postą buvo gabenama 23 000 kg šaldyto pangasiaus file iš Vietnamo. Importuotojas – Uždaroji akcinė bendrovė „Rengmė“. Atlikus mėginio cheminius tyrimus, nustatytas neleistinas cheminis preparatas Leukomalachitas žaliasis, kurio pagal Europos Sąjungos teisės aktus negali būti gyvūniniuose produktuose. Laboratorinius tyrimus atliko Vokietijos Hamburgo miesto Eurofins Analytic Gmbh Wiertz – Eggert – Jorissen laboratorija.

Malachitas žaliasis - tai veterinarinis preparatas, kuris pasižymi genų mutacinėmis savybėmis. Todėl vertinant riziką ir rūpinantis vartotojų sveikata, šio preparato naudojimas Europoje yra uždraustas.

Klaipėdos apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai nurodė importuotojui krovinį grąžinti siuntėjui arba saugiai sunaikinti.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba per skubių pranešimų apie nesaugius maisto produktus ir pašarus sistemą (RASFF) informavo Europos Komisiją apie nesaugią žuvies siuntą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją