Manoma, jog toks Konkurencijos tarybos sprendimas turės lemiamą įtaką teismo sprendimui dėl “Omnitel” ir “Bitės GSM” skundų.

Susisiekimo ministerija šių metų pradžioje paskelbė trečiosios GSM 900 standarto mobiliojo ryšio licencijos konkursą, o jo nugalėtojas turėjo būti patvirtintas iki kovo pabaigos.

Konkurso nuostatose buvo numatyta, kad jame negali dalyvauti jau turintys GSM 900 licencijas operatoriai bei su jais susiję asmenys. Tačiau šį sprendimą teismui apskundė bendrovės "Omnitel” ir “Bitė GSM”. Anot jų, joms jau dabar veiklai plėsti neužtenka dažnių, todėl ir joms turi būti leista dalyvauti konkurse, nes tai pažeidžia Konkurencijos įstatymą.

Konkurencijos tarybos nuomone, susisiekimo ministro patvirtintos taisyklės taikomos tik įeinančiajam į rinką, o tie, kuriems nebuvo leista dalyvauti konkurse, jau veikia joje. Todėl įeinantis į rinką ūkio subjektas neįgyja jokių privilegijų ar pranašumų ir turės tokias pat konkurencijos sąlygas kaip ir kiti operatoriai.

Todėl Konkurencijos tarybos teigimu, Susiekimo ministerija, nustatydama papildomus reikalavimus dalyviams, ne sumažino, o priešingai, padidino konkurenciją mobiliojo ryšio paslaugų rinkoje.

Tačiau Pauliaus Koverovo, UAB “Omnitel” Juridinio skyriaus vadovo, teigimu, ieškinyje teismui buvo nurodyta daugiau pažeidimų, kurie nėra susiję su konkurencija. “Omnitel” nuomone, konkursas neteisėtas, nes jis patvirtintas ministro įsakymu.