Sutartį Lietuvos vardu Strasbūre pasirašė Lietuvos nuolatinis atstovas prie Europos Tarybos ambasadorius Rokas Bernotas, dalyvaujant Europos Tarybos generaliniam sekretoriui Walteriui Schwimmeriui, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Minėta konvencija buvo sudaryta 1962 metų gruodžio 17 dieną Paryžiuje, siekiant suderinti Europos Tarybos valstybių narių nuostatas dėl viešbučių valdytojų materialinės atsakomybės už viešbutyje apsistojusių svečių turto sugadinimą, sunaikinimą ar praradimą.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) valdybos viceprezidentas ir viešbučių "Naujasis Vilnius" bei "Santaka" generalinis direktorius Zigmantas Dargevičius teigiamai įvertino tokį Lietuvos žingsnį.

"Taip ir turi būti, viešbučiai turi prisiimti atsakomybę, o svečiai - jaustis saugūs", - BNS sakė Z.Dargevičius.

Jo teigimu, dauguma didžiųjų viešbučių jau senokai yra pasirūpinę svečių saugumu ir apsidraudę civilinės atsakomybės draudimu. Problemų dėl prisijungimo prie konvencijos, pasak Z.Dargevičiaus, gali kilti tik smulkesniems viešbučiams.

Panašios nuomonės laikėsi LVRA valdybos narys ir viešbučio "Holiday Inn" generalinis direktorius Rimantas Miknius

"Mes turime laikytis tų pačių taisyklių, kurios galioja visoje Europoje", - BNS sakė R.Miknius.

Pasak jo, šiuo metu viešbučių svečių patiriami nuostoliai dėl prarasto ar sugadinto turto atlyginami viešbučio ir svečio susitarimu, o įsigaliojus konvencijai atlyginti nuostolius bus privaloma.

Prisijungti prie konvencijos Lietuva įsipareigojo preliminariai baigdama derybas su Europos Sąjunga dėl Vartotojų ir sveikatos apsaugos skyriaus. Tai padaryti taip pat buvo numatyta Lietuvos pasirengimo narystei Europos Sąjungoje programos (NAPP) teisės derinimo priemonių 2002 metų plane.

Konvencija dėl viešbučių valdytojų materialinės atsakomybės už svečių turtą, įsigaliojusi nuo 1967 metų vasario 15 dienos, dabar privaloma penkiolikai Europos valstybių.

Lietuvoje ji įsigalios tada, kai bus ratifikuota Seime.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją