Išsilavinimo stoka, skirstymas pagal lytis, mažamečiai vaikai, motyvacijos stoka, ilgi nedarbo metai – problemos, užkertančios moterims kelią į geresnį gyvenimą.

Šioms problemoms spręsti Vilniaus arkivyskupijos "Caritas" vadovaujama vystymo bendrija „Vilniaus apskrities socialiai pažeidžiamų moterų integracija“ Vilniaus mieste ir apskrityje įgyvendina socialinį projektą.

Kaip teigiama penktadienį išplatintame pranešime, šis projektas moterims, auginančioms vaikus, siūlo apgyvendinimo, asmenybės stiprinimo paslaugas bei galimybę dalyvauti 3 mėnesių profesiniuose mokymuose pagal pasirinktą specialybę.

Projekte gali dalyvauti 380 moterų – prekybos žmonėmis aukos, vidurinį ir žemesnį išsilavinimą turinčios moterys, ilgą laiką nedirbusios, besilaukiančios arba auginančios vaikus iki 16 metų.

„Vienas iš mūsų uždavinių – visuomenės švietimo ir informavimo keliu kovoti su darbdavių nusistatymu ir neigiamais stereotipais prieš tikslinės grupės moteris, stengtis eliminuoti šiuos požymius, ugdyti toleranciją bei pozityvų požiūrį, kuris teigiamai atsilieps palankios ir tolerantiškos darbo rinkos formavimui“, - sako projekto koordinatorius, Labdaros ir paramos fondo Vilniaus arkivyskupijos "Caritas" motinos ir vaiko globos namai direktorius Tomas Kurapkaitis.

Projektą koordinuoja Vilniaus arkivyskupijos "Caritas" Motinos ir vaiko globos namai, kuriuose neturinčioms kur apsistoti moterims su vaikais teikiama kompleksinė apgyvendinimo ir psichosocialinė pagalba.

Be konkrečios pagalbos moterims projekto metu taip pat numatyta: parengti išsamią tikslinės grupės moterų poreikių ir darbo rinkoje esančios diskriminacijos bei nelygybės analizę, sukurti mokymo ir profesinio orientavimo modulius, specialiai pritaikytus tikslinės grupės moterims, išbandyti ir pritaikyti mokymo ir profesinio orientavimo modulius realiame gyvenime.

Taip pat - apmokyti, konsultuoti ir profesiškai orientuoti moteris, organizuoti 20 tikslinės grupės moterų motyvacijos ir pasitikėjimo savimi didinimo seminarus, parengti išsamią Projekto rezultatų ir poveikio aplinkai analizę.

Tikslinės grupės moterys nuo pat pradžių gali dalyvauti mokymo programos kūrime bei priimant sprendimus dėl veiklų įgyvendinimo.

Teigiama, jog toks tiesioginis tikslinių grupių dalyvavimas įgyvendinant programą yra naujoviškas tarp Lietuvoje vykdomų programų.

Stengiantis pasiekti kiek įmanoma daugiau moterų, kurioms reikalinga pagalba, yra sukurtos mobilios informavimo grupės, kurios keliauja po visą Vilniaus apskritį ir asmeniškai informuoja sunkiai pasiekiamose vietovėse gyvenančias tikslinės grupės nares apie projekto teikiamas galimybes.

„Labai džiaugėmės, kad 3 vienišos moterys, sužinojusios apie projekto pasiūlymus ir galimybes, nusprendė neatsisakyti ir nepalikti savo kūdikio gimdymo namuose, o dabar dalyvauja projekto pasiūlymuose“, - įspūdžiais dalinasi T. Kurapkaitis.

Projekto įgyvendinimo pabaigoje bus parengta išsami rezultatų ir poveikio aplinkai analizė.

Šį moterų integracijos projektą įgyvendinančią Vystymo bendriją sudaro partneriai: Vilniaus arkivyskupijos Caritas motinos ir vaiko globos namai, „Socialinės atsakomybės centras“, „Dingusių žmonių šeimų paramos centras“, Socialinių tyrimų institutas ir Vilniaus statybininkų rengimo centras.

Projekto įgyvendinimas Lietuvoje finansuojamas Europos Socialinio fondo iniciatyvos EQUAL ir Lietuvos bendrojo finansavimo lėšomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją