Kaip praneša Vyriausybės spaudos tarnyba, P.Reiniger supažindino premjerą su ERPB ateities projetų energetikos srityje planais. P.Reiniger taip pat patvirtino, kad ERPB pasirengęs aptarti elektros tilto su Lenkija statybos finansavimo sąlygas, kai tik bus įkurta projekto vystymo įmonė.

Bankas taip pat finansuoja projektus Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimo darbams remti. Svečias taip pat pasiūlė banko paslaugas finansuoti energijos efektyvumo skatinimo projektus: daugiabučių namų modernizavimo ir įmonių aplinkos apsaugos gerinimo.

Vienas ERPB banko direktorių taip pat pareiškė, kad bankas labai džiaugiasi bendradarbiavimu su Vyriausybe ir mano, kad daugiau galėtų dirbti su savivaldybėmis, o taip pat tikisi skirti finansavimą pasinaudojant viešojo ir privataus sektorių partneryste.

Ministras pirmininkas patikino, jog Vyriausybė labai suinteresuota energijos efektyvumo skatinimo programa ir pasidžiaugė banko ketinimais finansuoti Lietuvos – Lenkijos elektro tilto projektą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją