Su Gandrališkių detaliojo plano korektūromis Architektų ekspertų tarybos narius supažindino detaliojo plano rengėjas architektas Raimondas Bakas ir viso kvartalo projekto autorius architektas Donatas Rakauskas. Numatoma ne tik aukštinti antrąjį Gandrališkių dangoraižį - „Pilsoto“ vardu pavadintas jau iškilęs pirmasis pastatas turi 34 aukštus,- bet ir „pridėti“ po porą aukštų kvartalo centre iškilsiantiems penkiems cilindro formos daugiaaukščiams.

Į ekspertų tarybą patarimo buvo kreiptasi po projekto svarstymo Teritorijų planavimo komitete, kuriame politikai išsakė abejonių dėl kvartalo užstatymo tankumo bei socialinių objektų – vaikų darželių ir mokyklų – trūkumo.

Pasak R. Bako ir D. Rakausko, kvartalas, kuriame įsikurs apie 5 000 gyventojų, planuojamas pagal normatyvus, galiojusius rengiant Gandrališkių detalųjį planą, ir atitinka visus reikalavimus dėl užstatymo tankumo. O atsižvelgus į politikų pastabas, penkių kvartalo centre iškilsiančių daugiaaukščių pirmuosiuose dviejuose aukštuose numatomos patalpos vaikų darželiams.

Architektų ekspertų taryba iš esmės pritarė detaliojo plano korektūroms ir teigė, jog kvartalo siluetas yra puikiai išspręstas.