Kaip pranešė "Dujotekanos" prezidentas, valdybos pirmininkas Rimandas Stonys, bendrovės valdyba papildyta "Gazprom" Rinkodaros, dujų ir skystų angliavandenių perdirbimo departamento viršininku Kirilu Selezniovu. R.Stonys patvirtino, kad tai yra vienas iš žingsnių, ruošiantis "Gazprom" perimti kontrolinį "Dujotekanos" akcijų paketą.

Pasak jo, Rusijos dujų koncernas su savo partneriais pasiruošę įgyvendinti ilgalaikius projektus Lietuvos energetikos rinkoje.

"Dujotekana" kartu su "Gazprom" ir JAV bendrove "Clement Power Venture" dalyvauja Kauno elektrinės privatizavime. Kauno miesto taryba balsų dauguma jau patvirtino, kad šių įmonių konsorciumas pateikė geriausią pasiūlymą dėl jėgainės privatizavimo. "Dujotekanos" prezidentas R.Stonys pagal oficialų įgaliojimą atstovauja "Gazprom" interesus "Lietuvos dujų" privatizavime.

Pasak jo, tarp kitų bendrų projektų, kuriuos "Dujotekana" ketina įgyvendinti kartu su "Gazprom", taip pat yra požeminės dujų saugyklos statyba, naujų dujotiekių tiesimas. Prieš metus įkurta "Dujotekana" strategine "Gazprom" partnere tapo praėjusių metų gruodį, kai su Rusijos koncernu pasirašė 11 metų dujų tiekimo į Lietuvą sutartį.

Šiuo metu "Dujotekana" yra didžiausia gamtinių dujų importuotoja Lietuvoje, užimanti daugiau kaip 40 proc. dujų pardavimo rinkos. Per aštuonis šių metų mėnesius įmonė pardavė 648 mln. kub. metrų gamtinių dujų - 10 mln. kub. metrų daugiau negu planavo. Iš viso į Lietuvą sausio-rugpjūčio mėnesiais buvo importuota 1,607 mlrd. kub. metrų dujų.

Didžiausiai pasaulyje dujų kompanijai "Gazprom" tenka apie 23 proc. visos gamtinių dujų gavybos pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją