Robustos kavos kainos Londono ateities sandorių biržoje LIFFE praėjusią savaitę buvo pasiekusios rekordinį lygį per devynerius metus ir vis nenustoja kilti. Kavos kainos Londone didėja būgštaujant dėl mažesnio eksporto iš Vietnamo - antro pagal dydį kavos tiekėjo pasaulinėje rinkoje.

Jei robustos kavos brangimas bus ilgalaikis, tai pirmiausia didės pigiausios kavos kainos. Taip pat brangsta arabikos pupelės, kurios daugiausia auginamos Brazilijoje.

"Kraft Foods" kompanijos atstovas Lietuvoje Marius Giržadas mano, kad vienai rūšiai brangstant kita negali likti nuošalyje.

"Jei robusta pasieks arabikos kainų lygį, tai visi pereis prie pastarosios rūšies ir arabikos kainos pakils. Tačiau kainų lygis biržose, kad paveiktų galutinį produktą, turi laikytis bent vieną metų ketvirtį", - sakė M.Giržadas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją