Valiutos svyravimai buvo pagrindinis faktorius, pakeitęs kelių miestų pozicijas pasauliniame reitinge, kurį atliko žmogiškųjų išteklių konsultacinė kompanija „Mercer“. Jie palygino 143 pasaulio miestus; atspirties taškas – Niujorkas (jis reitinge užėmė 15 vietą), praneša CNN.

„Nuo pernai metų įvyko dideli pasikeitimai, - teigė „Mercer“ konsultantė Rebecca Powers. – Tai pirmiausia dėl valiutos keitimo kurso svyravimų – ypatingai dėl JAV dolerio susilpnėjimo ir euro sustiprėjimo“.

Trečią – penktą vietas reitinguose pasidalijo Tolimųjų Rytų miestai – atitinkamai Seulas, Tokijas ir Honkongas. Visi jie nusirito viena vieta žemyn. Kopenhaga pakilo dvejomis pozicijomis į šeštą vietą, o Ženeva išliko septintoje vietoje. Dar vienas Japonijos miestas – Osaka – taip pat nukrito dvejomis vietomis į aštuntą, tuo tarpu Ciurichas ir Oslas atitinkamai – pozicijos nuo pernai nepasikeitė – užėmė devintą ir dešimtą vietas.

Tyrimas palygina daugiau nei 200 dalykų kainas, įskaitant transportą, nuomą, maistą, rūbus, namų apyvokos reikmenis ir pramogas.

Pavyzdžiui, pats brangiausias greitojo maisto sumuštinis yra Kopenhagoje ir pigiausias Pekine. Maskvoje gali išgerti pačios brangiausios kavos, o Buenos Airėse puodelis kavos jums kainuos mažiausiai.

Brangiausiai už neapstatytus apartamentus su dviem miegamaisiais mėnesiui galima išsinuomoti Tokijuje, tuo tarpu Johanesburge už tokius pat apartamentus sumokėsite mažiau nei ketvirtį to, ką sumokėtumėte Japonijos sostinėje.

Kasmetiniame tyrime dažniausiai dalyvauja 144 miestai, tačiau šiais metais dėl labai didelės infliacijos, kuri palyginimus paverčia niekiniais, iš sąrašo buvo išbraukta Zimbabvės sostinė Hararė.

Brangiausi pasaulio miestai:

1.Maskva
2.Londonas
3.Seulas
4.Tokijas
5.Honkongas
6.Kopenhaga
7.Ženeva
8.Osaka
9.Ciurichas
10.Oslas
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją