Buvęs Lietuvos teisingumo ministras Gintautas Bartkus tapo tarptautinės konsultacinės bendrovės "Ernst & Young Baltic" partneriu, atsakingu už teisinių paslaugų strateginę plėtrą, teigiama antradienį bendrovės išplatintame pranešime.

"Ernst & Young" teisines paslaugas daugiau nei 60-yje valstybių teikia apie 2 tūkst. teisininkų, kuriuos jungia advokatų kontorų ir teisinių paslaugų bendrovių asociacija "Ernst & Young Law Alliance". Pasak pranešimo, tai sudaro prielaidų konsultuoti verslininkus ne tik nacionalinės teisės aspektais, bet ir aprėpti Baltijos, Europos Sąjungos ir kitų šalių teisinę praktiką, taip pat spręsti teisines problemas vertinant mokestines ir kitas verslui reikšmingas aplinkybes.

"Ernst & Young Baltic" vykdomasis partneris Baltijos šalyse Peras Molleris sakė: "Mes pasiryžę plėsti kokybiškas teisines paslaugas, kurios kartu su kitomis mūsų siūlomomis profesinėmis paslaugomis bus naudingos mūsų klientams."

G.Bartkus sakė, jog panaudojant jau sukauptą "Ernst & Young" tarptautinę patirtį ketinama užtikrinti, kad su "Ernst & Young" susijusios ar asocijuotos advokatų kontoros būtų tarp stipriausių.

Balandžio mėnesį "Ernst & Young" pasirašė memorandumą dėl susijungimo su skandalo krečiamos JAV audito bendrovės "Andersen" padaliniu Baltijos šalyse.

Buvo skelbiama, kad sujungus "Ernst & Young" ir "Andersen" veiklą, Baltijos šalyse naujosios bendrovės metinė apyvarta bus didesnė kaip 10 mln. JAV dolerių, joje dirbs maždaug 250 žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją