Neoficialiais duomenimis, vien Vilniaus banke užsiregistravę gyventojai pareiškė norą įsigyti telekomo akcijų už 600 tūkst. litų, o trečdalis šios sumos jau pervesta į sąskaitas.

Vilniaus bankas ir finansų maklerio įmonė "Suprema" nuo pirmadienio Lietuvoje pradėjo registruoti norinčius įsigyti telekomo akcijų. "Suprema" registruoja institucinius investuotojus taip pat Latvijoje ir Estijoje.

"Supremos" valdybos pirmininkas Aidas Galubickas sakė, kad per pirmąsias tris savaites tikėtasi vos kelių gyventojų, norinčių pirkti akcijų, todėl tokia paklausa pirmosiomis dienomis nustebino.

Pasak Vilniaus banko prekybos skyriaus finansų maklerio Lino Grinevičiaus, paklausa yra labai didelė, registruojasi ne tik didmiesčių, bet ir visos Lietuvos gyventojai.

Finansų makleris Kęstutis Kupšys mano, kad beveik milijonas litų per pirmąsias dvi dienas yra gana mažai. Jis teigė nenustebsiąs, jeigu Lietuvoje būtų surinkta 50-100 mln. litų. Jo nuomone, trečdalio viso akcijų paketo Lietuvoje tikrai nepavyks išplatinti.

Gyventojų paraiškos pirkti akcijų bus priimamos nuo gegužės 29-osios iki birželio 7 dienos, o institucinių investuotojų - iki birželio 9-osios.

Valstybė birželio 12 dieną parduos 35 proc. telekomo akcijų paketą, už kurį, manoma, bus gauta apie 1,2 mlrd. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją