Prekybos tinklas "Iki" 10 metų veiklos proga rugsėjo 10 dieną Vilniuje pristato grupės "A-ha" koncertą, į kurį pardavinėti bilietus išimtinę teisę turi "Iki" parduotuvės.

Birželio viduryje pasirodę bilietai kainavo 30 litų, vėliau jie po truputį brango ir dabar "Iki" parduotuvėse bilietą galima nusipirkti už 60 litų.

Tačiau praėjusį savaitgalį prie "Akropolio" atsidarė "Iki" konkurentės parduotuvės "T-Market" kasa, kurioje bilietas į "A-ha" koncertą kainuoja 40 litų - 20 litų pigiau nei siūlo "Iki".

Kaip BNS sakė koncertą organizuojančios koncertinės agentūros "Makrokoncertas" direktorius Vaidas Zdancevičius, bilietus parduoda "Iki" ir "Makrokoncertas" į tai nesikiša. Bet, pasak V.Zdancevičiaus, tai, kad bilietus pardavinėja didžiausias "Iki" konkurentas, jį stebina.

"Iki" marketingo skyriaus vadovas Robertas Šuliauskas BNS teigė, jog "VP Market" nesuteikta teisė pardavinėti bilietus į koncertą.

"Mes manome, jog tai kvailas konkurentų žingsnis, siekiant sutrukdyti mums surengti koncertą",- tvirtino R.Šuliauskas. Jis spėjo, kad prieš kurį laiką "VP Market" nusipirko kelis šimtus pigesnių bilietų, kuriuos ir pradėjo pardavinėti praėjusį savaitgalį.

"Mes vertiname tai kaip vaikišką ir normaliam verslui nepadorų žingsnį", - tvirtino R.Šuliauskas, pridūręs, jog "tai didelis smūgis koncertų organizatoriams".

Pasak "Iki" atstovo, jei tai atsitiktų normaliai organizuojant koncertą, bet kuri koncertinė organizacija greičiausiai bankrutuotų ir renginys neįvyktų. Kadangi "A-ha" koncertą pristato "Iki", be to, grupei honoraras jau yra sumokėtas, koncertas tikrai įvyks.

Bendrovės "VP Market" vykdantysis direktorius Ignas Staškevičius nemano, kad kažkas gali turėti išimtinę teisę prekiauti kokia nors preke.

"Manome, kad mūsų pirkėjai turi teisę pasirinkti, kur nusipirkti bilietus ir už kokią kainą. Mes savo pirkėjams ir sudarėme tokią galimybę",- BNS korespondentui tvirtino I.Staškevičius.

Pasak jo, bilietai buvo įsigyti legaliai, o tai, kad bilietai pardavinėjami tik tam tikrose vietose monopolizuoja visą prekybą. "Rinka tokių dalykų nemėgsta ir mes manome, kad jei niekas kitas to nepadarė, tai mes turime padaryti ir suteikti žmonėms pasirinkimą", - kalbėjo I.Staškevičius.

Jis pridūrė, kad "jei kviečiama į viešą renginį, tai turbūt jo tikslas, kad kuo daugiau žmonių ateitų ir pasveikintų su veiklos dešimtmečiu ir apskritai pasidžiaugtų". Kartu I.Staškevičius pažymėjo, kad branginti bilietų tikrai neketinama, o jei bus galimybė - jie gali ir atpigti.

Į rugsėjo 10 dieną "Žalgirio" stadione vyksiantį "A-ha" koncertą rugpjūčio pradžioje jau buvo parduota 10 tūkst. bilietų. Organizatoriai tikisi, kad koncerte, kurio biudžetas yra apie vienas milijonas litų, apsilankys maždaug 20 tūkstančių žmonių.

"A-ha" turas, kurio metu grupė surengs 39 koncertus, prasidėjo birželio 8 dieną Osle ir baigsis spalio pabaigoje Airijoje.

Šiemet "A-ha" pristatė naująjį savo albumą "Lifelines", kuris, pasak kai kurių muzikos kritikų, gali tapti vienu geriausių 2002-ųjų albumų. Iš viso "A-ha" pardavė daugiau 21,5 mln. įrašų visame pasaulyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją