Dienraščio teigimu, investuotojų taip pat laukia Baltijos šalyse veikianti investicinės bankininkystės bendrovė "Suprema Securities", biurą turinti ir Lietuvoje.

Iki šiol Iki šiol Vilniaus bankas valdė 70 proc. vienos iš ilgiausiai Lietuvos investicinės bankininkystės rinkoje dirbančių "VB Vilfimos" akcijų, kurias buvo įsigijęs 1998 metų birželį.

"Akcijų kol kas nepardaviau, susitarimas su banku konfidencialus, todėl jo komentuoti negaliu",- dienraščiui sakė A.Žabolis, buvęs bendrovės generalinis direktorius. Jis nuo pirmadienio "VB Vilfimoje" jau nebedirba. Peeter Saks, "Suprema Securities" vykdomasis direktorius, patvirtino, jog bendrovė yra parduodama.

Potencialiais "Supremos" pirkėjais yra įvardijami "Hansabank" grupė ir pirmaujantis Skandinavijos investicijų bankas "Carnegie". Skandinavams "Suprema" galėtų tapti geru atskaitos tašku skverbtis į Baltijos šalių rinkas.

Birgitta Henrikson, "Carnegie" ryšių su investuotojais vadovė, teigė, jog komentarų nebus, kol nebus priimtas konkretus sprendimas.

Tikėtina, jog "Hansabank" galėtų dominti galimybė turėti stiprų investicinės bankininkystės padalinį, kurio jis neteko prieš trejus metus, iš banko pasitraukus keliems darbuotojams ir įkūrus savo konsultacijų bendrovę.

Tačiau "Hansabank" valdybos narys Erkki Raasuke neigė, kad bankas ketina įsigyti "Supremą". Rinkoje taip pat sutinkama, kad "Hansabank" grupei būtų sunku sujungti investicijų ir mažmeninę bankininkystę, į kurią dabar bankas orientuojasi. Anot pranešimų, "Suprema Securities" gali būti vertinama maždaug 22 mln. litų. Šiuo metu visos bendrovės akcijos priklauso įmonės vadovams, o akcininkų nuosavybė sudaro apie 10 mln. litų.

Pernai bendra "Suprema Securities" apyvarta buvo 15,2 mln. litų, pelnas siekė 6 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją