„Iš pradžių reikėtų ieškoti galimybės sumažinti pajamų mokestį mažiausiai uždirbantiems. Tai būtų pirmas žingsnis link progresinės mokesčių sistemos įvedimo“, - Lietuvos radijui sakė G. Kirkilas.

Vėliau LSDP frakcija išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad nauja mokesčių sistema „turėtų bent iš dalies sumažinti santykinį skurdą Lietuvoje, sumažinti skirtumus tarp didžiausias ir mažiausias pajamas gaunančių žmonių, pagyvinti vidaus apyvartą ir paskatinti smulkųjį verslą“.

Apie progresinių mokesčių sistemos įvedimą Lietuvoje socialdemokratai kalba jau ne pirmus metus. 2005 m. dėl to buvo kilęs konfliktas tarp LSDP Seimo frakcijos ir partijos lyderio Algirdo Brazausko. Pastarasis tuomet prieštaravo progresinės mokesčių sistemos įvedimui.

Šeštadienį LSDP suvažiavime A. Brazauskas užleido partijos pirmininko postą G. Kirkilui.

Antradienį frakcijos posėdyje dalyvavęs premjeras ir ministrai socialdemokratai kartu su frakcijos nariais nutarė sudaryti darbo grupę, kuri iki birželio 1 d. turi pateikti konkrečius siūlymus šiuo klausimu. Darbo grupei vadovaus LSDP frakcijos narys, Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Jonas Lionginas.

Progresiniais vadinami tokie mokesčiai, kurie didėja augant pajamoms, gaunant didesnį pelną, turint ar įgyjant vertingesnį turtą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją