Pasak jo, Vokietija galėtų apraminti nesutarimus, nereikalaudama svaresnio balso už Prancūziją. Ministro žodžiais, rinkos stebės, ar Nicos susitikime nebus prasitarta apie didesnį komercinį produktyvumą bei paramą ES bendrajai valiutai. Jos gali prarasti pasitikėjimą ES, jeigu šalių vadovai ir toliau ginčysis dėl politikos, sakė J. Fischeris interviu "Frankfurter Rundschau" penktadienio numeriui.

Tačiau J. Fischeris pridūrė, kad erdvė kompromisui dėl ES balsavimo reformos bus ribota. Pats J. Fischeris visų pirma sieks suderinti mažų ir didelių ES šalių balso svarumą. Jis tvirtai pasisakė už ES sprendimų priėmimą daugumos balsavimu, o ne konsensuso principu.

Tačiau J. Fischeris taip pat užsiminė, kad Vokietija gali padaryti nuolaidą, nebereikalaudama daugiau balsų už Prancūziją. Paryžius šiam reikalavimui priešinasi. Vokietijos ministras penktadienį laikraščiui pareiškė, kad Vokietija yra nesuinteresuota varžytis su Prancūzija dėl "prestižo politikos".

Anksčiau Vokietija buvo panūdusi gauti daugiau balsų, kadangi jos gyventojų skaičius - 80 mln. - yra 20 mln. didesnis už Prancūziją. "Jeigu tai būtų vienintelė problema, mes politiniais sumetimais tiesiog pasiliktume lygias balsavimo teises", sakė J. Fischeris.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją