2001-ųjų sausio-birželio mėnesiais laivų statykla buvo patyrusi 2,8 mln. litų neaudituotų nuostolių, o per pirmąjį praėjusių metų ketvirtį - 6,244 mln. litų nuostolių.

"Šių metų nuostolis iš esmės susidarė dėl valiutų kursų svyravimo. Iki vasario mėnesio sutartys su užsakovais buvo sudarytos JAV doleriais, o pinigus už produkciją gavome vėliau", - BNS teigė Baltijos laivų statyklos vyriausioji finansininkė Nina Samoilovič.

Tuo tarpu pernai nuostolių buvo patirta paskaičiavus ilgalaikio turto (pastatų) nusidėvėjimą pagal naujus normatyvus.

Pirmąjį šių metų pusmetį Baltijos laivų statyklos pagrindinės veiklos pajamos siekė 41,4 mln. litų - 7,2 proc. mažesnės nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Pajamos sumažėjo, nes bendrovė nebestato laivų, o gamina tik jų antstatus ir blokus.

Beveik visos laivų dalys iš Baltijos laivų statyklos išvežamos į Daniją, kur surenkami laivai. Šiek tiek produkcijos dar eksportuojama į Suomiją, neseniai gautas užsakymas iš Vokietijos.

2002 metais Baltijos laivų statykla planuoja pasiekti 84 mln. litų apyvartą, prognozuojamo gauti pelno įmonė neskelbia. Investicijoms į gamybos modernizavimą šiemet numatoma skirti apie 7 mln. litų.

Pernai pagal Lietuvos apskaitos standartus buvo patirta 1,2 mln. litų nuostolių. Juos lėmė ilgalaikio turto (pastatų) nusidėvėjimo skaičiavimas pagal naujus normatyvus, kad būtų suvienodinta "Odense Staalskibsvaerft" bei Klaipėdos įmonės apskaita. Vien dėl to buvo patirta apie 10,5 mln. litų nuostolių.

Klaipėdos įmonės apyvarta, pasikeitus darbų pobūdžiui, pernai buvo 90 mln. litų - 17,3 proc. mažesnė nei 2000-aisiais.

Baltijos laivų statyklos įstatinis kapitalas - 69,182 mln. litų. "Odense Staalskibsvaerft" valdo 96,45 proc. bendrovės akcijų. Įmonėje dirba apie 1,5 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją