„Šiemet toliau tęsime kartono gamybos mašinos modernizaciją Klaipėdoje, taip pat numatyti investiciniai projektai Ukrainos įmonėje“, - po akcininkų susirinkimo vardino planus „Klaipėdos kartono“ valdybos pirmininkas Šarūnas Kliokys.

Anot jo, „Klaipėdos kartonas“ ir „Mena Pak“ ne tik pirmą kartą pasitvirtino konsoliduotą balansą, tačiau kartu planuoja ir investicijas. Jei praėjusiais metais „Klaipėdos kartono“ įmonių grupė investicijoms skyrė apie 9 mln. litų, tai šiemet planuojama investuoti 15 mln. litų.

Numatyta, kad antrąjį metų pusmetį „Mena Pak“ bus sumontuotos ir pradės veikti naujos gofruoto kartono ir jo taros gamybos linijos, kurių metinis pajėgumas sieks 50 mln. kv. m. per metus.

Rugsėjo mėnesį „Klaipėdos kartone“ planuojama sumontuoti ir naują kartono masės nuvandeninimo įrenginį, kuris ne tik leis pagerinti produkcijos kokybę, bet ir padidins kartono gamybos mašinos efektyvumą.

Šiandien „Klaipėdos kartonas“ be vietinės žaliavos popierinę pakuotę perdirbimui importuoja iš Baltijos valstybių ir Rusijos Kaliningrado srities, pradedamas importas ir iš Ukrainos.

„Klaipėdos kartonas“ yra didžiausias popieriaus ir jo pakuotės perdirbėjas regione, per metus perdirbantis apie 110 tūkst. tonų žaliavos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją