„Avestis“ balandžio 19 d. gavo konkurencijos tarnybos leidimą įsigyti kontrolinį „Šiaulių plento“ akcijų paketą ir praktiškai per dieną užbaigė akcijų įsigijimo sandorį.

„Šiaulių plentą“ pirkome vadovaudamiesi „Avestis“ jau išbandyta strategija, kuomet investuojame į stiprias įmones, kurios turi tvirtas pozicijas rinkoje, gerus pastarųjų metų veiklos rodiklius ir gerą tolesnio augimo potencialą“, - sako „Avestis“ valdybos pirmininkas Šarūnas Kliokys.

Anot jo, "Avestis" įmonę valdys kartu įmonės vadovais, kurie taip pat yra bendrovės akcininkai. Bendrovei ir toliau vadovaus Alfonsas Armalas.

Šarūnas Kliokys akcentuoja, kad "Avestis" įsigijo ne tik "Šiaulių plentą", bet ir per Šiaulių įmonę valdomas bendroves UAB "Žemaitijos keliai", UAB "Mažeikių automobilių keliai", UAB "Šiaulių kelias", UAB "Žemda".

2005 m. įsteigta investicijų bendrovė „Avestis“ šiuo metu taip pat valdo 95,6 proc. didžiausios Baltijos valstybėse popieriaus pramonės įmonės AB "Klaipėdos kartonas" akcijų paketą, o taip pat gofruoto kartono ir jo taros gamybos įmonės Ukrainoje "Mena Pak" 80,2 proc. akcijų paketą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją