Tuo tarpu praėjusiais metais tik vienas naujas prekybos centras papildė Vilniaus prekybinių patalpų rinką ir tik keli kituose Lietuvos miestuose.

Kartu su naujai duris atvėrusiais prekybiniais centrais Lietuvos rinkoje pasirodė ir nauji tarptautiniai prekiniai ženklai. “Nauji vardai Lietuvos prekybinių patalpų rinkoje rodo padidėjusį tarptautinių prekybininkų susidomėjimą ir norą atidaryti savo parduotuves Lietuvoje,” – mažmeninės prekybos augimą komentavo KOBA prekybinių patalpų skyriaus vadovė Eglė Radeckienė.

Prekybos centre "Gedimino9" savo pirmąsias parduotuves atidarė tokie nauji Lietuvai prekiniai ženklai kaip "Marks&Spencer", "Lindex", "Almi Décor", "ModaMore", "Pepe jeans", "Polarn O.Pyret", "Carlo Pazolini", "Parah". Pasak E.Radeckienės, jei ateityje bus vystoma daugiau tokio lygio projektų, greitai galėsime sveikinti tokius prekinius ženklus kaip "H&M" ar "Stockmann”.

Vis daugiau tarptautinių prekybininkų pradeda vertinti tiek Lietuvos, tiek Baltijos šalių rinką bendrai, kaip įdomią ir daug žadančią.

Įgyvendinus visus numatytus projektus ("Panorama", "Ozas" ir "Akropolis-Vega"), Vilniaus prekybinių patalpų rinką turėtų papildyti dar 258 000 kv.m, prie jau esamų 241 600 kv.m. Vadinasi, būtų galima tikėtis naujų prekinių ženklų - jei tik vystomi projektai atitiks visus tarptautinius standartus, kurie yra būtini norint įtikinti pasaulinio lygio prekybininkus įeiti į Lietuvos rinką.

Kokybiški prekybos ir laisvalaikio centrai kuriasi ne tik sostinėje, bet ir kituose Lietuvos miestuose. Užpildyti prekybos centrai pagrindiniuose prekybiniuose taškuose Vilniaus centre verčia tarptautinius prekybininkus dairytis į kitus Lietuvos miestus - "Pizza Hut" ir "KFC" atidarys pirmus savo restoranus prekybos centre "Akropolis", Kaune.

"KOBA" mano, jog išaugusi konkurencija tarp didžiųjų prekybos centrų privers naujų projektų vystytojus atkreipti ypatingą dėmesį į prekybos centrų koncepcijos vystymą, vietovę ir savo pozicionavimą rinkoje – ypač jei šie nori pasiūlyti prekybines patalpas tarptautiniams prekybininkams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją