2007 m. vasarį tarptautinei mokėjimo kortelių organizacijai MasterCard International sertifikavus Lietuvos Centrinę kredito uniją (LCKU), kredito unijoms atsivėrė galimybė platinti Maestro debeto ir MasterCard kredito korteles kredito unijų nariams.

Lietuvoje pirmosios bandomosios kortelės buvo išduotos Akademinėje Kredito Unijoje. Kortelių laukia ir visos kitos beveik 70 unijų. Su šiomis testinėmis kortelėmis planuojama atlikti eilę bandomųjų operacijų parduotuvėse ir bankomatuose, kad įsitikinti ar šios kortelės yra gerai veikiančios ir su jomis galima atlikti įvairias operacijas.

Atlikus visas bandomąsias operacijas, bus vykdomi mokymai kredito unijų darbuotojams ir pradėti kortelių testavimai ir kitose kredito unijose.

Testavimų metu kredito unijų darbuotojai praktiškai išbandys kaip veikia kortelės, todėl vėliau bus paprasčiau ir lengviau atsakyti į visus nariams iškilsiančius klausimus.

Korteles kitų kredito unijų nariams bus galima pradėti platinti tik po testavimų, kuriuos planuojama pabaigti birželio mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją